Jarčeve varovanke niso prebile grškega zidu

Nogomet 30. Nov 202117:39 > 23:16 2 komentarja
M24.si

Ženska članska reprezentanca je s tekmo proti Grčiji končala letošnje koledarsko leto. Na šesti tekmi Slovenije v kvalifikacijah za SP 2023 so dekleta v Novi Gorici proti Grčiji odigrala tekmo brez zadetkov.

Pred dobrim mesecem je naša izbrana vrsta v Grčiji slavila zmago s 4:1, tokrat sta se reprezentanci razšli brez zmagovalca (0:0).

Slovenija je v prvem polčasu prevladovala, si ustvarila nekaj pol-priložnosti, spet sta bili najbolj aktivni Lara Prašnikar in Kaja Eržen. Varovanke Boruta Jarca so imele v prvem delu srečanja žogo v posesti 62 odstotkov časa.

V drugem delu so Jarčeve varovanke zopet prevladovale, toda niti ena akcija ni obrodila sadov in žal je ostalo pri delitvi točk brez zadetkov.

Izpostaviti velja dogodek iz 84. minute, ko je v kazenskem prostoru ena izmed igralk Grčije domnevno igrala z roko, toda italijanska sodnica Maria Caputi se ni odločila za najstrožjo kazen.

Najlepšo priložnost za zmago je v 90. minuti takole zapravila Mateja Zver:

Slovenija v skupini I zaseda tretje mesto in zaostaja le za Francozinjami ter Valižankami, ki so se udarile v Guingampu. Zmage z 2:0 so se veselile domačinke in lestvica ima po 6. krogu naslednji videz:

Francija (6 tekem) 18 točk
Wales (6) 13
Slovenija (6) 11
Grčija (6) 7
Kazahstan (5) 0
Estonija (5) 0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje