Je domžalska nogometna realnost boj za obstanek?

Nogomet 22. Feb 20249:00 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Tri tekme, trije porazi. V Domžalah so načrtovali, da bodo na začetku pomladi z dobrimi rezultati celo izzvali Evropo, zdaj njihova realnost postaja boj za obstanek. Trener Dušan Kosić je po tekmi z Olimpijo (0:1) naštel nekaj razlogov, zakaj njegovemu moštvu ne gre nič po načrtih.

Pomlad so v NK Domžale začeli zelo optimistično. Pripravljalne tekme so nogometaši rumene družine oddelali z odliko, težav s poškodbami ni bilo, vzdušje v ekipi je bilo izvrstno.

Deset dni po začetku drugega dela sezone pa je vse postavljeno na glavo. Ravbarji so zaporedoma izgubili proti Bravu (1:3) in zadnjeuvrščeni Rogaški (1:4), včeraj je bila od varovancev Dušana Kosića boljša še Olimpija (0:1).

“Težko sem zadovoljen s porazom, borili smo se, imeli nekaj situacij, ko bi se lahko vrnili v igro, moti pa me prepoceni prejet zadetek, ki se nam ponavlja že celotno pomlad. Žal nam na drugi strani ni uspelo zadeti,” ocenjuje vodja domžalske nogometne stroke.

Olimpija je Domžalčane odpravila brez večjih težav. Foto: Aleš Fežver

Kje se je izgubila mladostna energija?

Čeprav izid 1:0 morda namiguje na to, da so bili Domžalčani v Stožicah bližje boljšemu scenariju, kot je poraz, realna slika na igrišču rumeni družini ni dajala prav veliko upanja, da jo lahko v boju za naslov zagodejo zmajem. Kosićevi varovanci so namreč tekmo končali brez enega samega strela v okvir nasprotnikovih vrat.

“Vedno, ko je takšna podoba, nekaj manjka. Delamo predvsem na tem, da bi se vrnila energija, ki smo jo že imeli. Štirje oziroma pet igralcev, ki dajejo ton igre, nam manjka in ko se vrnejo, bomo morda lahko bolj pogumni tudi v napadu, kar tokrat nismo bili. Cilj je bil, da stopimo visoko in Olimpijo prisilimo v napake, to nam je nekajkrat uspelo, a tega nismo izkoristili.”

Zadetek Florucza za zmago Olimpije

Nogometni momenti še vedno v prid nasprotnikov

Ob prerojeni Rogaški bo boj za obstanek v Prvi ligi Telemach očitno še kako krčevit. Točke so medtem v letošnjem koledarskem letu že zbrali tudi Radomljani in nogometaši Aluminija, Domžalčani pa so za zdaj brez njih in imajo pred 9. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, le še tri točke prednosti. Ima Kosić recept, kako obrniti rezultatsko krivuljo moštva?

“Ni potrebe da veliko govorim. Namensko smo šli v obnovo ekipe, priložnosti dajemo mlajšim fantom in skozi priprave je to precej dobro izgledalo. Da tega v prvenstvu še nismo uspeli pokazati, drži, ampak poškodovala sta se nam dva oziroma trije igralci, ki na igrišču delajo razliko. Imamo mlado ekipo, fantje nabirajo izkušnje, prepričan pa sem, da bomo, ko se nam poklopijo določeni nogometni momenti, tudi rezultatsko uspešni,” je prepričan strateg Domžal, ki ga za zdaj očitno še ne skrbi, da bi ob vse večji krizi v klubu razmišljali o trenerski menjavi.

Domžalčani bodo zdaj v nizu igrali še proti Celju, Mariboru in Kopru. Foto: Aleš Fevžer

Kosić zaključuje.

“Problem je, da dobivamo prepoceni zadetke in da se potem težko vračamo. Želje fantom ne morem očitati, je pa res, da preslabo odreagiramo v ključnih trenutkih, kar je kombinacija pomanjkanja izkušenj in neodločnosti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje