Je to znanilec Messijevega pariškega preporoda?

Ligue 1 1. Avg 202217:01 > 18:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Navadni nogometni smrtniki bi bili s sezono, kakršna je bila njegova lanska, absolutno zadovoljni. Za standarde Lionela Messija pa je bilo uvodno poglavje pariške avanture enostavno za pozabo. A z novim tekmovalnim obdobjem Argentinec obrača nov list. In če se dan po jutru pozna ...

O tem, da bo Paris Saint Germain na tekmi francoskega superpokala, ki je bila letos odigrana na stadionu Bloomfield v izraelskem Tel Avivu, ugnal Nantes (4:0), je dvomil le redkokdo. Nogometno javnost je v največji meri zanimalo to, v kakšni formi bo novo sezono dočakal Lionel Messi. Čeprav je namreč Argentinec lani dosegel deset zadetkov in prispeval štirinajst asistenc, je med ljubitelji nogometa prevladovalo prepričanje, da je 35-letnik v minuli sezoni razočaral.

Prvi kazalniki Messijeve forme so za njegove navijače absolutno vzpodbudni. Argentinec je za prvi gol v tekmovalnem obdobju 2022/2023 potreboval vsega 22 minut, tudi sicer pa je z nekaterimi potezami znova dokazal, da njegovi nogometni časi še zdaleč niso mimo.

Privržence Paris Saint Germaina zagotovo še posebej veseli dejstvo, da se je znova odlično ujel z Brazilcem Neymarjem, ki se je sinoči podpisal pod dva zadetka. Od učinkovitosti tega tandema bo v veliki meri odvisna uspešnost sezone super bogatih Parižanov.

Z novo lovoriko blizu rekorda dolgoletnega soigralca

Francoski superpokalni naslov je že 41 lovorika, ki jo je Messi pospravil v svoje vitrine. Daleč največ, 35 naslovov, je osvojil z Barcelono. Po lanskoletni državni kroni je zdaj s Parižani osvojil drug kos srebrnine, štiri trofeje – Copa America (2021), Interkontinentalni pokal (2022), svetovno prvenstvo do 20 let (2005) in olimpijsko zlato (2008) – pa je osvojil tudi z Argentino. Zdaj le še za eno lovoriko zaostaja za najtrofejnejšim nogometašem vseh časov. Ta naziv od leta 2019 pripada Daniju Alvesu.

“Vesel, ker smo sezono začeli s to lovoriko,” je kratko in jasno na svojih družbenih omrežjih po včerajšnjem uspehu objavil 35-letnik. Navijači pa seveda upajo, da je to le začetek nove izjemne sezone argentinskega velemojstra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!