Barcelona kliče Messija, se bo kmalu res vrnil na Camp Nou?

La liga 30. Jul 202215:23 > 15:46 2 komentarja
Lionel Messi. FOTO: Guliverimages.

"Želimo si, da bi se vrnil in tukaj končal kariero," je povedal predsednik Barcelone Joan Laporta. "Zasluži si še eno priložnost," pa je pristavil njen trener Xavi Hernandez. V Kataloniji je vse bolj živa ideja, da bi se Lionel Messi vrnil na Camp Nou.

“Njegovo obdobje pri Barceloni se ni končalo tako, kot smo si vsi skupaj želeli,” je o Lionelu Messiju povedal predsednik Barcelone Joan Laporta.

“Barcelona mu dolguje, da kariero konča pri nas. V dresu Barcelone, ob aplavzu s tribun. Verjamem, da je njegova ločitev od Barcelone le začasna in se bo vrnil. Mislim, da se bo to zgodilo,” je še dejal prvi mož Barcelone, ki je trenutno na pripravah v ZDA.

Svoje je za njim pristavil tudi trener. “Upam, da Messijeva era pri Barceloni še ni končana. Zasluži si še eno priložnost,” je povedal Xavi Hernandez, a potem dodal, da Argentinčevega povratka ne pričakuje letos. “Ima pogodbo s PSG. Verjamem, da se bo vrnil naslednje leto,” je dejal.

FOTO: Guliverimages.

V Barceloni je spremenil nogometno zgodovino

Messi je Barcelono nepričakovano zapustil lani, ko je bil v odhod prisiljen zaradi slabe finančne slike kluba.

Za člansko ekipo Barcelone je igral 17 let, v tem času pa zabil kar 672 golov in postal njen z naskokom najboljši strelec v zgodovini.

V Kataloniji je osvojil kar 34 lovorik, štirikrat je bil tudi evropski prvak in v dresu Barcelone prejel rekordnih sedem zlatih žog.

Messi je lani poleti prestopil v PSG in z njim podpisal dveletno pogodbo. Parižani naj bi argentinskemu superzvezdniku že ponujali podaljšanje sodelovanja, do katerega pa za zdaj še ni prišlo. Po besedah tamkajšnjih pomembnih akterjev, ki prihajajo iz Barcelone, pa je vprašanje, ali sploh bo. Ideja o povratku Messija na Camp Nou se zdi zelo aktualna. Prihodnje leto bo sicer star že 35 let …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje