Jeza zaradi prenapornega razporeda v ligi narodov

nogomet
Foto: Guliverimage

Naporen niz štirih tekem v le desetih dneh v nogometni ligi narodov je naletel na številne kritike. Da je ritem prenaporen je potarnal zvezdnik hrvaške vrste Luka Modrić, podobnega mnenja pa je tudi nekdanji angleški reprezentant Garry Neville.

Čeprav je dosegel zmagovalni gol na ponedeljkovi tekmi proti aktualnim svetovnim prvakom Francozom, prvi zvezdnik hrvaške nogometne vrste Luka Modrić ni skoparil s kritikami na račun (pre)napornega ritma v ligi narodov. Evropski nogometaši so namreč po naporni klubski sezoni odigrali še štiri tekme v reprezentančnem dresu in to v vsega desetih dneh.

“Štiri tekme v desetih dneh po zaključku sezone ni humano. To preprosto ni normalno,” je bil oster vezist Reala Madrida, ki je z zadetkom iz najstrožje kazni dosegel edini gol na tekmi v Parizu.

Izjava kapetana Hrvaške ni ostala neopažena, pri čemer so mu številni pritrdili. Tudi nekdanji angleški reprezentant, danes pa športni komentator, Gary Neville. “Ima popolnoma prav,” je na twitterju zapisal 47-letnik.

Nezadovoljstvo nad tekmami v ligi narodov, ki so bile na sporedu nemudoma po zaključku klubske sezone, je sicer večkrat izrazil tudi selektor hrvaške Zlatko Dalić. “Ni korektno in humano, da igralci toliko potujejo in nimajo časa za počitek,” je pred dnevi dejal Dalić, še bolj oster pa je bil belgijski nogometni as Kevin de Bruyne.

“Liga narodov je nepomembna. Gre za serijo precenjenih prijateljskih obračunov po dolgi in naporni sezoni,” je že pred časom izjavil član Manchester Cityja.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje