Junak Brava z dvojčkom pokopal svoj bivši klub

Nogomet 19. Feb 202214:58 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Brava so v 22. krogu zanesljivo porazili Celjane (3:0) in jim prizadejali še drugi poraz v spomladanskem deli sezone v Prvi ligi Telemach. V prvem polčasu je dvakrat zadel Gregor Bajde, v drugem je delo dokončal Loren Maružin.

Izbranci Dejana Grabića so dobro začeli nogometno pomlad. Potem ko so v prejšnjem krogu z dobro končnico prišli do točke v Murski Soboti, so tokrat vse tri vpisali proti ambicioznim Celjanom, ki po vseh kadrovskih spremembah še kar ne najdejo želenih rezultatov. Celjani so zdaj sedem tekem brez zmage in imajo tri zaporedne poraze, tako da so z 22 točkami vsaj začasno osmi, na drugi strani pa je Bravo pri 34 točkah in na četrtem mestu.

Celjani, pri katerih še vedno ni bilo v kadru Dujeta Čopa (slednji so sicer pred koncem prestopnega roka pripeljali še Miroslava Iličića, Grigorija Morozova, Lovra Bizjaka, Tomislava Tomića in Nejca Klašnjo), so tekmo v Šiški začeli odločno, med drugim je poskusil Tamar Svetlin v drugi minuti, Ivan Božić pa je v peti zadel prečko, a je bil pred tem dosojen prepovedan položaj.

Foto: Uroš Skaza

Potem pa so Ljubljančani prevzeli pobudo, ki so jo kronali v 15. minuti. Matija Kavčič je z leve strani podal žogo čez gol, Damjan Vuklišević jo je zgrešil, zato pa jo je na smolo gostov za njim zadel Gregor Bajde in zadel za 1:0.

Isti igralec, ki je nekdaj igral za Celje, je spet udaril šest minut pozneje, ko je za 2:0 zadel z nizkim strelom s približno enajstih metrov, potem ko mu je takrat z desne podal Gal Kurež.

Pozneje je Bravo, ki je hitro prehajal v napad, še dvakrat zagrozil po strelih Martina Kramariča, posebej drugi v 29. minuti je povzročil kar nekaj dela Metodu Jurharju.

Pred začetkom drugega polčasa je Simon Rožman opravil tri menjave v celjski zasedbi, ta pa je takoj prišla do zaključnega strela prek Denisa Marandicija, a so ga domači dovolj dobro blokirali.

Malce zatem je Tjaš Begić podal z leve strani, Mitja Križan pa je žogo preusmeril v vratnico lastnih vrat. Prečko je nato nekoliko po sreči zadel na drugi strani tudi Almin Kurtović pri domačih, pri katerih je v 53. minuti z glavo poskusil še Kurež, a je bil Jurhar zbran.

Foto: Uroš Skaza

Malce zatem je zgrešil celjska vrata še Mark Španring, v kar živahni igri so tudi Celjani prihajali v kazenski prostor tekmeca, a jim ni uspelo sprožiti nevarnega strela.

V 67. minuti je imel Božić priložnost po strelu z glavo, toda meril je točno v Renata Josipovića. Deset minut pozneje pa so zadnji žebelj v celjsko krsto zabili domači, po lepi Kramaričevi podaji med dva branilca v globino je iz težkega položaja z desne strani zadel Loren Maružin, potem ko je obšel tudi vratarja.

Bravo bo v 23. krogu v soboto gostoval v Domžalah, Celje pa bo dan prej gostilo Aluminij.

Bravo – Celje 3:0 (2:0)

Stadion Žak, sodniki: Vinčić, Kordež, Špur.
Strelca: 1:0 Bajde (15.), 2:0 Bajde (21.), 3:0 Maružin (77.).
Bravo: Josipović, Španring, Jakšić, Križan, Kavčič, Kurtović, Nsana, Memić (od 70. Milić), Kramarič (od 84. Kirm), Kurež (od 64. Kerin), Bajde (od 64. Maružin).
Celje: Jurhar, Flis (od 46. Begić), Vuklišević, Zec, Marandici, Janjičić (od 82. Rorič), Šporn (od 46. Tomić), Svetlin, Božić, Morozov (od 58. Lartey), Sokler (od 46. Bizjak).
Rumeni kartoni: Španring, Bajde; Marandici, Zec, Janjičić.

77. minuta: GOOOOOL! 3:0! Tekma v Spodnji Šiški je odločena! Maružin se je po lepi podaji v prostor s strani Kramariča sam znašel pred gostujočim golom, zaobšel Jurharja in s težkega položaja odločil zmagovalca.

Gol za 3:0:

68. minuta: Po pravem fliperju pred vrati domačih so se nogometaši Brava znova obranili. Poskušala sta Lartey in Bizjak.

Priložnost Celja:

53. minuta: Tudi Bravo je dvakrat zapretil, najprej so domači s prostega strela zadeli prečko, nato je z glavo poskušal Kurež, a je bil Jurhar na mestu.

51. minuta: Begić je zelo poživil igro gostov. Znova je na levi preigraval Begić, poslal predložek, domači branilec pa z glavo skoraj premagal lastnega vratarja, nastreljal je vratnico.

47. minuta: Ni trajalo dolgo za prvi nevarni napad Celjanov v drugem delu. Begić je potegnil po levi in našel Marandičija, a je žoga končala v kotu. Sledila je nova priložnost, poskušal je Božić, a je bil njegov strel blokiran.

Začetek drugega polčasa.

Simon Rožman ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev, ob polčasu je menjal kar tri nogometaše. V igro sta poleg Tjaša Begića prišla še dva novinca v zimskem prestopnem roku Tomislav Tomić in Lovro Bizjak.

Konec prvega polčasa.

29. minuta: Nova priložnost za Bravo, ki je precej boljši nasprotnik. Kramarič je močno streljal z leve strani kazenskega prostora, a je Jurhar žogo odbil čez prečko.

21. minuta: GOOOOL! 2:0! Nov udarec za Celjane. Znova je bil strelec nekdanji član Celja Gregor Bajde.

Gol za 2:0

15. minuta: GOOOL! 1:0! Kavčič je vtekel po levem krilu, poslal močan predložek v sredino, tam je žogo zgrešil Vuklišević, napako pa kaznoval Bajde in domače povedel v vodstvo.

Gol za 1:0

13. minuta: Po veliki napaki gostujoče obrambe je sam proti golu stekel Kurež, a mu je žoga ušla naprej, prvi pri njej pa je bil vratar Jurhar.

5. minuta: Celjani so precej nevarnejši na začetku, tresla se je tudi že prečka, a je bil pred strelom prepovedani položaj.

Začetni postavi:

Bravo: Josipović, Španring, Jakšić, Križan, Kavčič, Kurtović, Nsana, Memić, Kramarič, Kurež, Bajde.

Celje: Jurhar, Flis, Vuklišević, Zec, Marandici, Janjičić, Šporn, Svetlin, Božić, Morozov, Sokler.