Junak zmage nad Hrvaško pred prestopom kariere

Nogomet 23. Feb. 202220:29 > 20:35
Delite:
Sandi Lovrić se iz Švice, kot vse kaže, seli v Italijo. FOTO: Guliverimages.

Slovenski nogometni reprezentant Sandi Lovrić je pred prestopom kariere. Iz švicarskega Lugana naj bi se poleti preselil v prvo italijansko ligo. Pogodbo z Udinesejem, pri katerem se 23-letnemu vezistu obeta sanjska pogodba, naj bi že podpisal.

Sandi Lovrić, ki je zabil gol za zmago nad svetovnimi prvaki Hrvati v Stožicah na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022, je z Udinesejem dogovorjen za petletno pogodbo, ki mu bo nanesla 700 tisoč evrov letne plače plus bonuse.

Tako trdi dobro obveščeni italijanski novinar Alfredo Pedulla, ki je specialist za prestopno dogajanje in z napovedmi le redko zgreši.

Lovrić v Videm odhaja brez odškodnine, saj mu poleti poteče pogodba s švicarskim prvoligašem Luganom, h kateremu je iz graškega Sturma prišel leta 2019. Za Lugano je ta 23-letni vezist v tej sezoni odigral 25 tekem in zabil tri gole, pristavil pa še štiri asistence.

Velik up Avstrije, ki igra za Slovenijo

Lovrić, ki je pred leti veljal za velikega nogometnega upa Avstrije, za katero je v mlajših selekcijah tudi igral, je za slovensko reprezentanco po spremembi “nogometnega” državljanstva pod vodstvom Matjaža Keka debitiral na prijateljski tekmi proti San Marinu oktobra 2020.

Do zdaj je za Slovenijo odigral 18 tekem in dosegel tri gole.

Komentari

Vaš komentar