“Kaj je smisel VAR-a? Danes se je to zgodilo nam …”

Nogomet 2. Okt 202112:38 > 12:44 0 komentarjev
Oskar Drobne, trener NK Aluminij.

Uvodni dvoboj 12. kroga Prve lige Telemach med Radomljami in Aluminijem (2:2) bo najverjetneje dobil tretji polčas. Po tekmi je bil zelo neposreden v izjavi za Sportklub trener Kidričanov Oskar Drobne, ki je velik del krivde za izgubo vodstva z 2:0 prevalil na sodnike, oziroma odsotnost video sodnika, ki je prisoten na le dveh tekmah od petih na krog. Sporen je bil prvi gol Radomelj, ko bi moral biti dosojen prepovedan položaj, a je sodniška piščalka ostala nema.

Aluminij, ki je prvi polčas dobil z 1:0, je že na začetku drugega dela z enajstmetrovke povišal prednost. Sledil je dogodek, ki je močno razburil goste.

Saša Varga je v kazenskem prostoru Aluminija sprejel podajo, a bil ob tem v prepovedanem položaju, kar pa so sodniki, pravico so delili Matej Jug, Uroš Bensa in Uroš Benc, spregledali.

“Kaj naj drugega rečem kot to, da je sodniška trojka domačine vrnila v igro. Po tistem zadetku smo dobili še drugega, potem le konsolidirali vrste,” je bil po petkovem remiju v Domžalah, kjer domače tekme igrajo Radomljani, nezadovoljen streteg šumarov Oskar Drobne.

Gol Varge iz prepovedanega položaja:

Ob Kamniški Bistrici t.i. VAR ni bil na voljo, saj je v Prvi ligi Telemach v uporabi na le dveh tekmah na krog. Na škodo in nesrečo  Aluminija bo v 12. krogu video sodnik prisoten na sobotnem derbiju v Ljudskem vrtu in na nedeljskem obračunu Brava in Mure.

Prav to, da VAR ni na voljo na vseh obračunih, je najbolj zmotilo Drobneta: “Vsi na stadionu smo videli, da je prvi gol padel po mogoče več kot metrskem prepovedanem položaju. Roko na srce, tukaj sprašujem tako nogometno zvezo kot sodniško organizacijo, kaj je smisel VAR-a? Kaj je smisel, da je VAR le na dveh tekmah? A je to regularno? Danes se je to zgodilo nam, mogoče se bo naslednje kolo komu drugemu. Takšno napako, kot smo danes doživeli, tekme je enostavno bilo konec.”

Celotna izjava Oskarja Drobneta:

Drobne je vendarle našel tudi svetlo točko, da so njegovi varovanci vendarle vsaj ostali neporaženi in tako na predzadnjem mestu lestvice ohranili dve točki prednosti pred tokratnim tekmecem, ki ostaja zadnji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!