Kako blizu je NK Maribor prvi poletni okrepitvi?

Nogomet 3. Maj 20238:34 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Letošnja sezona Prve lige Telemach se bliža h koncu. Z vidika NK Maribor ni bila pretirano uspešna. Hiter izpad v Evropi, še hitreje zapravljen boj za državni naslov in realnost reševanja sezone v pokalu. A nova sezona prinaša nove priložnosti in v taboru vijoličastih že razmišljajo o tem, kako okrepiti ekipo pred tekmovalnim obdobjem 2023/2024. Eno izmed tarč so (spet) našli v domžalskem športnem parku, glede tega pa športni direktor ravbarjev odgovarja ...

Z včerajšnjo zmago proti Muri se je v tabor Maribora znova naselilo nekaj več miru, kot ga je bilo po sobotnem porazu na štajerskem derbiju, na katerem so vijolice morale priznati premoč Celjanom in jim vsaj začasno predati drugo mesto na prvenstveni lestvici. A še bolj pomembna kot zadnja, bo za Štajerce naslednja tekma, ko v finalu slovenskega pokala varovance Damirja Krznarja v Celju čaka večni derbi z Olimpijo.

Pokalna lovorika bi bila obliž na rane te sezone, v Ljudskem vrtu pa že intenzivno razmišljajo o tem, kako poskrbeti za to, da bo Maribor poleti karseda konkurenčen v kvalifikacijah za konferenčno ligo in kasneje resen tekmec predvsem Olimpiji in Celju v boju za državni naslov sezone 2023/2024.

Pred športnim direktorjem NK Maribor Markom Šulerjem je zelo delovno poletje. Foto: Uroš Skaza

Prva poletna tarča vijolic je mladi branilec Domžal

Po sezoni se tako v štajerskem obetajo kadrovske spremembe, skorajda neizbežna je prodaja Žana Vipotnika, ki je včeraj dosegel že svoj 20. prvenstveni gol sezoni, majhne so možnosti, da bi v Ljudskem vrtu ostal Marko Tolić, ki je vijolicam posojen s strani Dinama.

So pa po drugi strani v športnem delu kluba, ki ga vodi Marko Šuler, že identificirali nekatere poletne tarče, ki jih želijo pripeljati v Ljudski vrt. Ena izmed njih je Mark Strajnar, 19-letni bočni branilec Domžal, ki se je v tej sezoni popolnoma ustalil v članskem moštvu ravbarjev. Slednji naj bi v Ljudskem vrtu nadomestil poškodovanega Gregorja Sikoška.

Glede na to, da so vijoličasti v zadnjem obdobju iz Domžal že pripeljali tako Andraža Žiniča kot Arnela Jakupovića, so odnosi med kluboma očitno dobri. Kako realen pa je poletni prestop Strajnarja v Ljudski vrt, smo preverili pri športnemu direktorju NK Domžale Senijadu Ibričiću.

Senijad Ibričić v oddaji Pod prečko

“Nismo še tam, pred nami so še tri tekme, potem se bo vse skupaj začelo dogajati. Zagotovo se bomo pogovarjali. Obstaja kar nekaj zanimanja za naše igralce, imamo kar nekaj zelo mladih igralcev, ki redno igrajo. Iskreno, za Strajnarja obstaja nekaj interesa, a on še zdaleč ni edini, o katerem se bomo pogovarjali. Ampak to se bo dogajalo po koncu sezone,” je jasen vodja kadrovske politike ekipe iz mesta ob Kamniški Bistrici.

Senijad Ibričić je pozimi že dokazal, da zna dobro prodajati mlade bočne branilce. Mitja Ilenič se je namreč iz Domžal za več kot milijon evrov preselil v ameriški New York City. Za Strajnarja si takšno odškodnino rumena družina sicer težko obeta, a Maribor bo vseeno moral pripraviti nekaj sto tisočakov oziroma posel izpeljati ali z menjavami igralcev ali z zagotovitvijo odstotkov od naslednje prodaje.

Mark Strajnar bo morda v kratkem rumeno zamenjal za vijoličasto.

Zdi se, da bodo tudi v Mariboru z vlečenjem potez na nogometni tržnici počakali do konca sezone, ko bo ena njihovih glavnih tarč tudi Dejan Petrović, ki se mu izteka pogodba z dunajskim Rapidom. Nobenega dvoma pa ni niti o tem, da bodo vijolice kmalu lovile tudi novo številko devet …