Slabe novice pred Girom: Rogličevi pomočniki odpadajo kot muhe

Kolesarstvo 3. Maj 20237:30 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Kolesarska ekipa Jumbo-Visma je za prihajajočo dirko po Italiji ostala brez dveh pomembnih pomočnikov za slovenskega asa Primoža Rogliča. Zaradi covida-19 sta brez mesta med osmerico ostala Nizozemec Robert Gesink in Norvežan Tobias Foss. Giro se bo začel v soboto s posamično vožnjo na čas.

Ko je govora o prihajajoči Dirki po Italiji, se v kontekstu favoritov za skupno zmago omenjata le dve imeni. Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Remco Evenepoel (Quick-Step). Le nekaj dni pred začetkom italijanske pentlje pa so iz nizozemske ekipe sporočili slabo novico. Očitno bo usodo letošnjega Gira znova krojil koronavirus.

Primož Roglič je zaradi največje zdravstvene preglavice sodobnega časa ostal brez dveh pomembnih pomočnikov. Že pred časom je odpadel Nizozemec Wilco Kelderman, ki ga je zamenjal Američan Sepp Kuss. Zdaj pa bosta na Giru namesto Gesinka in Fossa nastopila Nizozemec Jos van Emden in Avstralec Rohan Dennis.

Še posebej velika težava za Jumbo-Vismo bo odsotnost izkušenega Roberta Gesinka, super pomočnika, ki je Rogliču pomagal do treh naslovov na španski Vuelti.

Ob Kussu, van Emdnu in Dennisu bodo ob Rogliču na Giru nastopili še njegov rojak Jan Tratnik, Italijan Edoardo Affini, Nemec Michel Hessmann ter Nizozemec Koen Bouwman.

Rogličev največji uspeh na Dirki po Italiji je tretje mesto, ki ga je v lovu na rožnato majico zasedel za Ekvadorcem Richardom Carapazom in Italijanom Vincenzom Nibalijem.