Karanović brez bele zastave: Naj bo derbi prelomnica sezone

Nogomet 6. Avg 202210:00 0 komentarjev

V teh dneh Radovan Karanović preživlja najtežje trenutke svoje ere na klopi Maribora. 53-letnik spoznava, kako zahteven je nogomet na evropskem nivoju, še posebej takrat, ko ekipi ne gre in ne gre. Časa za objokovanje slabših rezultatov pa ni - vijolice že jutri čaka večni derbi z Olimpijo.

Prihajajoči derbi bi lahko bil velika prelomnica za mariborsko sezono. Zmaga bi pomenila prepotreben dvig samozavesti pred gostovanjem v Helsinkih, kamor se vijolice seveda še zdaleč ne odpravljajo z belo zastavo. Morebiten poraz pa bi lahko pomenil, da bo Radovan Karanović celo zaključil svoje obdobje na klopi aktualnih državnih prvakov. A to je scenarij, o katerem strateg, ki je slovensko krono po treh letih vrnil v Maribor, ne razmišlja.

“Tisto, kar moramo najprej narediti, je, da na vsak način dvignemo samozavest igralcev. Potem pa se moramo odločiti za ekipo, ki bo sposobna na tem derbiju postaviti normalno in odigrati tekmo, kot je treba. Mislim, da je lahko derbi prelomnica sezone. Pritisk je na naši strani, ampak tudi temu se je potrebno prilagoditi in poskušati narediti vse, da zmagamo. Na derbijih se je pogosto dogajalo, da je ekipa, ki je bila morda v slabši formi, prišla do zmage,” ostaja optimističen prvi mož stroke Mariborčanov.

FOTO: Jure Banfi.

Situacija se je v enem mesecu povsem obrnila

Če se je še pred mesecem dni zdelo, da je situacija v Ljudskem vrtu zelo mirna, v Stožicah pa naravnost kaotična, je danes vse drugače. Še en dokaz več, kako zelo nepredvidljiv je nogomet. Zdaj so torej Mariborčani tisti, ki morajo najti izhod iz krize, a priznati je potrebno, da se navadno zmaji bolje znajdejo v obdobju turbulenc, kot najtrofejnejši slovenski klub.

“Pri Olimpiji se skoraj vsako leto dogajajo pretresi. Dejansko so sposobni tudi iz takih situacij izvleči nek rezultat. Zato me na začetku sezone niso presenetili. Po tem, kar vidim, je nekaj tekem Olimpija odigrala zelo dobro. Vemo, da nas čaka težko delo. Imam pa občutek, da je Maribor v zadnjem času naredil več kot Olimpija, mi imamo svojo pot, oni pa svojo,” poudarja Radovan Karanović.

V Mariboru sicer ostajajo prepričani, da četudi lahko Olimpija v primeru zmage vijolicam uide na devet točk prednosti, ta večni derbi še ne bo odločil ničesar: “Voda nam še ne teče v grlo, en dober rezultat lahko spremeni vse,” je prepričan trener aktualnih državnih prvakov.