Kaznovani Jasmin Kurtić verjame v soigralce

Liga narodov 26. Sep 202222:33 0 komentarjev

Jasmin Kurtić zaradi rumenega kartona, ki ga je prejel na sobotni tekmi proti Norveški, na jutrišnji tekmi proti Švedski ne sme nastopiti, a je kot eden vodij v reprezentanci vseeno odpotoval v Solno. "Verjamem v soigralce," je večer pred tekmo povedal v kamere Sportkluba.

“Zagotovo bo težko spremljati s tribune, lažje bi bilo na igrišču, ampak mislim, da bo vsak, ki bo dobil priložnost, od sebe dal ne 100, ampak 120 odstotkov. Prepričan sem, da bodo fantje odigrali pravo tekmo. Ob njih bom na vsako tekmo,” je povedal Jasmin Kurtić, ki se je s Švedske javil za gledalce oddaje Pod prečko na Sportklubu.

“Seveda je zdaj lažje. Ko imaš podporo, poln stadion, je vse lažje. Smo pa mi vedno odigrali korektno, pošteno in se borili zase, za grb, za navijače. Včasih se pač ne izteče, kot je treba. Žoga je okrogla. Lahko se zgodi vse. Proti Norveški smo pokazali značaj in kakovost,” je izkušeni slovenski vezist komentiral sobotno tekmo, na kateri so Slovenci prišli do prve zmage v B ligi narodov, ki so jo začeli z dvema porazoma, potem dvakrat remizirali in proti Norveški prišli še do polnega izkupička.

“Imamo zahtevno skupino, eno najbolj zahtevnih. Vsaka reprezentanca zna igrati nogomet. Vedeli smo, kje smo, da je težko. Ko smo se malo prebudili, smo pokazali, kaj znamo. Naredili smo, kaj znamo,” pravi nogometaš Paoka, ki je z 81 nastopi najizkušenejši v zdajšnji reprezentanci.

Rezultata jutrišnje tekme, na kateri Slovenija za obstanek v B razredu Lige narodov potrebuje točko, ni želel napovedati. “Ne bi napovedoval, sem pa prepričan, da bodo fantje dali vse od sebe. Če je tako, če vsi dihamo eden za drugega, tako tisti, ki ne igrajo, potem bo rezultat zagotovo dober,” je še povedal Kurtić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!