Kdaj bo Mariboru lahko na pomoč priskočil Josip Iličić?

Nogomet 30. Apr 202310:56 2 komentarja
Josip Iličić
Profesor se je v Slovenijo vrnil z zadetkom na debiju. Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora ližejo rane po včerajšnjem porazu na štajerskem derbiju, ki je na prvenstveni lestvici vijolice iz drugega potisnil na tretje mesto. Na stadionu Z'Dežele soigralcem ni mogel pomagati Josip Iličić, navijači vijolic pa odštevajo dneve do sobotnega finala pokala in upajo, da bo prvi zvezdnik NK Maribor nared za obračun z Olimpijo.

Josip Iličić je v tej sezoni z Mariborčane na enajstih tekmah dosegel dva zadetka in prispeval dve asistenci. Navijači vijoličastih upajo, da bo nekdanji nogometaš Palerma, Fiorentine in Atalante čim prej znova našel pravo formo, s katero je v zadnjih letih blestel na evropskih zelenicah, in bo ekipi pomagal do zadnjega preostalega velikega cilja sezone – pokalne lovorike, za katero se bodo Mariborčani 6. maja v Celju udarili z Olimpijo.

Josip iličić
Foto: Uroš Skaza

Odsotnost Iličića ne sme biti izgovor

V zadnjem obdobju se 35-letnik sicer znova ukvarja z zdravstvenimi težavami, zaradi katerih je izpustil tekmi z Domžalami in Celjem. Bo nared do pokalnega večnega derbija? Vsaj delni odgovor na to vprašanje bomo dobili že med tednom, ko vijoličaste čaka prvenstvena tekma z Muro.

“Jug je naš stabilizator, o Iličiću ni treba izgubljati besed. Juga je ustavila bolezen, Iličić je bil dolgo brez treninga in še ni nared. Stanje glede trenutka njegove vključitve je še vedno negotovo, po dveh oddelanih treningih Jojo ni bil pripravljen na zahteve tekme, toda to ne sme biti izgovor. Tudi brez odsotnih igralcev moramo imeti boljšo podobo na igrišču,” je po porazu proti Celju razmišljal trener Maribora Damir Krznar.

Damir Krznar
Foto: Uroš Skaza

In v isti sapi svojim varovancem poslal jasno sporočilo. V dresu Maribora se pričakuje, mora in zahteva več.

“Verjamem, da bomo vsi dojeli, kaj smo počeli narobe, se pogledali v ogledalo. Treba je sprejeti nekatere odločitve, poiskati na prvi naslednji tekmi novo energijo in se postaviti drugače na igrišču. Fantje morajo prevzeti vloge, ki so jim namenjene. In sprejemati odgovornost.”