Svet arabskih milijonov: Luka Dončić po stopinjah Lionela Messija

Košarka 28. Apr 20239:04 2 komentarja
Foto: Fiba

Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) je sporočila ime države, ki bo gostila leta 2027 gostila svetovno prvenstvo. To bo Katar, majhna arabska državica, ki bo le pet let po organizaciji svetovnega prvenstva v nogometu zdaj v svoje dvorane privabila še najboljše košarkarje sveta.

Jutri okrog 15.00 bodo v Manili izžrebali skupine, v katerih se bodo na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki ga gostijo Filipini, Japonska in Indonezija, udarili najboljši košarkarji sveta. V bobnu bo tudi kroglica z napisom Slovenija. Naša izbrana vrsta bo pod taktirko Luke Dončića v krogu vsaj širših favoritov za najvišja mesta.

Upamo, da bo podobno tudi leta 2027, ko bo slovenski košarkarski čarovnik v najboljših letih za doseganje velikih stvari. Tudi takrat bo najboljša svetovna košarka gostovala v Aziji, saj je organizacijo prvenstva FIBA zaupala Katarju oziroma mestu Doha. Po letošnjem prvenstvu velikih razdalj med Japonsko, Filipini in Indonezijo bo tako naslednji zbor najboljših reprezentanc sveta popolno nasprotje. Vse tekme bodo namreč odigrane v enem mestu.

“Centralni odbor je bil navdušen nad prijavnico katarske zveze. Čestitamo jim in smo veseli, da bo Katar gostil svetovno prvenstvo leta 2027. Prepričani smo, da bo to še en fantastičen FIBA turnir, a hkrati se veselimo užitkov tudi na poti do Dohe. Kvalifikacijski turnir, ki smo ga uvedli leta 2017, se je za zdaj izkazal ko velik uspeh,” je ime novega gostitelja turnirja razkril Malijec na čelu Fibe Hamane Niang.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje