Kdo je mož, ki je razbesnel Cristiana Ronalda? (VIDEO)

Nogomet 27. Mar 202414:02 1 komentar
Cristiano Ronaldo
Foto: Uroš Skaza

Poleg slovenskih reprezentantov je bil nočna mora Cristiana Ronalda tudi bosanski sodnik obračuna Irfan Peljto.

“Če je enajstmetrovka, je enajstmetrovka,” je ob polčasu vrelo iz Cristiana Ronalda, ko se je z igrišča sprehajal v družbi sodniške ekipe. Do nje je bil še bolj neizprosen po koncu tekme. “Odje*ite. Dva penala!” je zabrusil četrtemu sodniku tekme Dejanu Balažiču in besno odvihral v slačilnico ter nato brez besed odkorakal s stadiona.

Kaj je tako razhudilo slovitega Portugalca? Član savdijskega Al Nassra se je hudoval predvsem nad opravljenim delom sodnika Irfana Peljta. Ta je po mnenju enega najboljših nogometašev sveta torej spregledal dve očitni enajstmetrovki, besni Ronaldo pa je ocenil, da je močno škodoval njegovi ekipi.

Šešku delil pravico drugič v nekaj tednih

Nad sodniško ekipo je na včerajšnjem spektaklu bdel 39-letni Irfan Peljto. Sodnik iz Bosne in Hercegovine je na mednarodnem prizorišču precej uveljavljeno ime, v karieri je osemkrat že sodil tudi v elitni ligi prvakov, štirikrat v tej sezoni. Nedavno je delil pravico na svoji doslej najpomembnejši tekmi, ko je na prvem dvoboju osmine finala lige prvakov Benjaminu Šešku in njegovemu Leipzigu sodil na dvoboju z madridskim Realom.

Skupno je Peljto v karieri sodil na 87 mednarodnih tekmah pod okriljem Uefe, kot tuji delilec pravice je sodil tudi derbije v grški in savdski ligi.

Cristiano Ronaldo
Pred tekmo je Ronaldo sodnike spoštljivo pozdravil. Po tekmi je bil povsem drugačne volje. Foto: Aleš Fevžer

V domovini je medijska zvezda

Za razliko od slovenskih sodnikov, ki so hermetično zaprti v svoj oblaček in praktično nikoli niso na voljo za medije, se Peljto redno pojavlja v pogovornih oddajah oziroma v medijih Bosne in Hercegovine. Skozi debate deli svoje vtise o tekmah najvišjega ranga, nedavno je na zanimiv način pokomentiral tudi bližnje srečanje s Josejem Mourinhom, ko je maja lani v polfinalu lige Evropa kot četrti sodnik pomagal pri sojenju Slovencu Slavku Vinčiču.

“Za Mourinha se pripravljaš, kakor se pripravljaš. Ampak v ekipi smo se dogovorili, da mu ne posvečamo pozornosti, ker to izkoristi. Imela sta nekaj manjših konfliktov s trenerjem Bayerja Xabijem Alonsom, Mourinha sem opozoril, da naj se umiri. Potem pa se je začel taktika Romine klopi. Na njej sta dva asistenta, trener vratarjev, predstavnik kluba in dva fizioterapevta. Eden po eden so hodili proti klopi nasprotnika in provocirali Xabija. Ko je nekdo od nogometašev Rome samo padel po tleh, so vsi stekli na teren, da mu pomagajo. Odgovarjal jim je rezultat 0:0. Ko so porabili vse trike, se je še fizioterapevt skregal s publiko,” razlaga Peljto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje