Klavrn sestop fanta, ki naj bi bil “novi Xavi Hernandez”

La liga 2. Avg 202216:36 > 16:54 0 komentarjev
Manu Fernandez/Pool via REUTERS

Ko je v sezoni 2019/2020 debitiral v prvi ekipi Barcelone, so mnogi v njem videli "čudežnega dečka", ki bo voz katalonskega giganta povlekel nazaj proti vrhu. A dobri dve leti kasneje je Riqui Puig daleč od napovedanega statusa nogometnega super zvezdnika. Blaugrana nanj ne računa več, pri vsega 24-ih letih pa bo očitno vezist celo zapustil nogometno Evropo.

Dvomov ni več, Riqui Puig v prihodnji sezoni ne bo več del zasedbe s stadiona Camp Nou. Z njim se je malce poigrala tudi ironija, bil je napovedan kot naslednik velikega Xavija Hernandeza, zdaj pa ravno sloviti Španec nanj ne računa več. Barcelona ga bo tako za leto dni posodila, a ne denimo v katerega izmed šibkejših ligaških tekmecev, ampak 24-letnik potuje onkraj luže.

Ko bosta kluba uredila še zadnje podrobnosti, bo Puig postal novi član zasedbe LA Galaxy, ki nastopa v elitni ameriški ligi MLS. Blaugrana si pri tem želi v posojo vključiti tudi klavzulo, po kateri bo morala ekipa iz mesta angelov nogometaša, ki je za Barcelono odigral 56 tekem in dosegel dva zadetka, po koncu sezone tudi dokončno odkupiti.

V Los Angelesu bo Puig slačilnico delil z nekaterimi velikimi imeni nogometnega sveta, a za razliko od Španca, ki vstopa v najboljša leta svoje kariere, jo Javier Hernandez (34) in Douglas Costa (31) počasi končujeta.