Ko ima “hudič mlade”: Maribor ostal še brez stebra obrambe

Nogomet 8. Avg 202213:30 0 komentarjev
Max Watson je že ob našem obisku priprav v Turčiji dajal vtis, da bo dobra, kvalitetna okrepitev Maribora. Foto: Uroš skaza

Poraz na včerajšnjem večnem derbiju z Olimpijo (0:2) je še dodatno natrl soli na rane NK Maribor. Da je situacija za vijoličaste še težja, je poskrbela hujša poškodba branilca Maxa Watsona. Šved je morda celo že odigral zadnjo tekmo v letu 2022.

Odkar je pozimi Max Watson v Maribor prišel kot zamenjava za Roberta Voloderja, je 26-letni Šved, ki je takoj dokazal svojo nesporno kvaliteto, izpustil le dve tekmi vijolic. 10. marca lani je na klopi presedel celoten obračun z Aluminijem, ki je “večjemu sosedu”, Maribor je tekmo odigral praktično z rezervno postavo, na domačih tleh nepričakovano ukradel točko (3:3). Manjkal je tudi na derbiju prejšnjega krogu proti Kopru, ki so ga vijoličasti izgubili z 1:2.

Skratka, ko Watsona ni v ekipi Radovana Karanovića, ima Maribor precejšnje težave. In v 80. minuti včerajšnjega derbija z Olimpijo je bilo precej hitro jasno, da se bodo morali aktualni prvaki nekaj časa znajti brez svojega stebra obrambe. Švedu je namreč ob podaji žoge nerodno zvilo koleno, mariborska zdravniška služba pa je hitro pokazala, da bo potrebna zamenjava. Karanović je po tekmi za klubsko spletno stran priznal, da prve napovedi o resnosti poškodbe niso vzpodbudne.

FOTO: Jure Banfi.

“Watson je staknil hujšo poškodbo kolena. Po prvih predvidevanjih obstaja bojazen, da je izgubljen do konca jesenskega dela. Počakati moramo na pregled in dodatne informacije. Z igrišča je moral v bolnišnico tudi Vidaković, zaradi prejetega udarca, a se je k sreči izkazalo, da nos ni zlomljen. Nesrečne situacije se vrstijo ena za drugo, vendar ne bomo obupali,” zatrjuje prvi mož mariborske nogometne stroke.