Kolotilo o Mudrinskem: Takšen človek ne bo del naše ekipe

Nogomet 1. Jul 202216:18 > 19:45 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Prestop poletja v Prvi ligi Telemach je dokončno padel v vodo. Ognjena Mudrinskega ne bo v Celje. A ne zato, ker grofje z njim niso našli skupnega jezika glede financ. Razlog je nepremišljena izjava srbskega napadalca, ki je danes zaokrožila po spletu. Nanjo se je za Sporklub odzval generalni direktor grofov Valerij Kolotilo.

Brat moj, ubil sem jih, ubil. Zame zbirajo denar po Celju. Odnesi jim vrečo, da dajo denar na kup, da bo pri tebi,” je v video sporočilu, ki je bilo očitno namenjeno prijatelju, z nasmehom na obrazu razlagal Ognjen Mudrinski. A vemo, kako je danes v svetu pametnih telefonov in družbenih omrežij. Meja med javnim in zasebnim je močno zabrisana in sporočilo srbskega napadalca je prišlo na dan.

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Denar v vrečki? Ne v Celju

Celjani so takoj odreagirali, sanjska pogodba, ki se je nasmihala Mudrinskemu in po kateri bi zaslužil za slovenski nogomet doslej pravzaprav neverjetno visoke zneske, ni več na mizi. To je zdaj uradno potrdil tudi generalni direktor Celjanov Valerij Kolotilo.

To je enostavno grdo. Sploh glede na to, da smo bili v resnih pogovorih. To ni normalno, še manj pa pošteno. Do kluba, do celotnega mesta,” zatrjuje prvi operativec grofov.

“Pogajanja z Mudrinskim so bila težka. Kar nekaj je bilo stvari, ki jih je bilo potrebno urediti. V posnetku omenja vrečke, jaz pa ravno tega nočem početi v Sloveniji – delati z denarjem v vrečki. Za to so pogodbe in za to so banke, to bo morda nekoč spoznal tudi Ognjen. Naši in njegovi odvetniki so urejevali stvari, potem pa tole. Šok! Na začetku sem bil zelo jezen in slabe volje, zdaj sem se nekoliko umiril. A nikakor nočem, da bi bil tak človek del naše ekipe,” Mudrinskemu vrata Celja zapira Valerij Kolotilo.

Ognjena Mudrinskega ne bo v Celje. FOTO: Uroš Skaza.

Kdo bo zdaj skrbel za zadetke?

Doseganje zadetkov je bilo v lanski sezoni največja težava celjske ekipe. Priložnosti ni manjkalo, realizacija pa je močno šepala. Tudi Kolotilo je v intervjuju za Sportklub po koncu sezone razmišljal o tem, da ekipa nujno potrebuje “killerja”, ki bo zadolžen za zadetke. Zdelo se je, da ga je našel, a četudi Srba ne bo v Celje, v klubu zaradi tega ne delajo panike.

Foto: Uroš Skaza

“Nov trener ima nekoliko drugačen način dela. Morda nismo pričakovali, da bomo tako okrepili zvezno vrsto, a dobili smo nekaj odličnih fantov. Tudi v napadu imamo Miroslava Iličića, ki pri Rožmanu ni dobil priložnosti, trenutno pa deluje odlično. Trenerju je zelo všeč. Tu sta še Ester Sokler in Gregor Bajde, prihaja pa tudi novi nigerijski napadalec iz Krškega. Tako da imamo štiri napadalce. S tem smo trenutno zadovoljni, imamo vrhunsko ekipo. Na koncu koncev pa imamo za doseganje zadetkov tako ali tako Morozova (smeh),” kljub neprijetnem zapletu z Mudrinskim dobre volje ostaja Valerij Kolotilo.

Odziv NK Celje na obtožbe očeta Ognjena Mudrinskega:

Kmalu po objavi posnetka je za srbske medije izlil dušo Radoslav Mudrinski, ki je NK Celje obtožil neetičnega ravnanja in poskusa goljufanja države. Pri grofih so se hitro odzvali.

“Danes so preko medijev v javnost prišle lažne, škodoželjne in naravnost neokusne obtožbe o podrobnostih pogajanj med klubom, Ognjenom Mudrinskim in njegovim zastopnikom. Izjavo, da naj bi klub želel izvesti plačila preko tujih držav, pri NK Celje najostreje obsojamo. Predvsem nas današnji medijski nastop zastopnika nogometaša, s katerim je klub bil v pogovorih, čudi, ker je ideja o neetičnem početju prišla z njegove strani. Njegov predlog je klub odločno zavrnil. To je bil tudi kamen spotike pri pogovorih, ki so zamrli pred desetimi dnevi.”

“Čustven odziv zastopnika, ki ga je sprožila objava videoposnetka v medijih, gre razumeti, saj je nogometaš izgubil vse možnosti za dosego dogovora s finančnimi zahtevami, ki so bile na meji sposobnosti kluba, a to nogometašu v nobenem primeru ne daje možnosti, da bi z lažnimi izjavami lahko škodoval klubu.”

“Nogometni klub Celje je ustanova, ki se nikoli ni, se ne in se nikoli ne bo posluževala neetičnih, ilegalnih ali kakršnihkoli drugih prijemov in načinov delovanja, ki bi tako ali drugače škodovali nogometu. Tudi v prihodnje bo klub deloval v prid športu ter skrbel za razvoj celjskega in slovenskega nogometa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!