Hude obtožbe očeta Ognjena Mudrinskega, NK Celje odgovarja

Nogomet 1. Jul 202218:39 > 19:30 5 komentarjev
Navijači Maribora so Ognjena Mudrinskega izbrali za Vijol'čnega bojevnika. Foto: Jure Banfi

NK Celje ostro obsodili besede zastopnika Ognjena Mudrinskega, ki trdi, da so se želeli pri grofih izogniti plačevanju visokega davka, Celjani pa trdijo, da je bila to ravno ideja tabora srbskega napadalca.

Nekdanji odlični napadalec Crvene zvezde, ki je v pretekli sezoni blestel tudi v dresu NK Maribora in ga popeljal do naslova državnih prvakov, je bil tik pred prestopom v NK Celje. Grofi so mu obljubljali visoko plačo, a do posla do konca vendarle ni prišlo. Zakaj?

Mnogi so mislili, da zaradi besed, ki jih je Mudrinski izrekel v video pogovoru, v katerem je med drugim dejal, da je ‘ubil Celje’, a njegov oče je v pogovoru Mozzartsport obtožil Celjane, da se niso držali pogojev dogovora.

Del plačila prek Dubaja

“Preprosto niso držali dogovora. Želeli so se izogniti obveznostim do države, izogniti se visokemu plačila davka. Od Ognjena so zahtevali, da del se mu del plače izplača na račun, ostalo pa prek podjetja v Dubaju,” je za Mozzart Sport povedal Radoslav Mudrinski. Kot dokaz za izrečene besede pri sebi hrani tudi vse anekse, ki so mu jih poslali iz knežjega mesta.

“Pri tem nismo želeli sodelovati”

V Sloveniji se za visoke dohodke močno poviša davek, zato so želeli v Celju Mudrinskemu na mesečno nakazovati “le” osem tisoč evrov, preostanek pa bi prejel njegov zastopnik. Po tem modelu plačila bi Radoslav prejel 200 tisoč evrov v obliki bonusov, 92 tisoč v obliki provizije in nekaj manj kot 80 tisoč evrov v obliki dohodnine, piše Mozzartsport.

Ognjen Mudrinski je s 17 zadetki prvi strelec Prve Lige Telemach. FOTO: Uroš Skaza

“Doma imam otroke, a meni bi oni plačali skoraj 400.000 evrov? Prek nekoga v Dubaju. Nisem želel v zapor. Hoteli so plačati minimalni davek na plačo osem tisoč evrov, ostalo bi pa prejel jaz, vse z razlogom, da bi prelisičili sistem. Pri tem nismo želeli sodelovati,” je nadaljeval Radoslav.

“Vztrajali smo, da je vse transparentno, saj smo se želeli izogniti težavam. Ne zanima me, kolikšen je davek v Sloveniji. To nas ni zanimalo,” je še dodal.

Odziv NK Celje na obtožbe Mudrinskega

Pri NK Celje so se naprej odzvali na objavljen posnetek, nato še na hude obtožbe Radoslava Mudrinskega. “Danes so preko medijev v javnost prišle lažne, škodoželjne in naravnost neokusne obtožbe o podrobnostih pogajanj med klubom, Ognjenom Mudrinskim in njegovim zastopnikom. Izjavo, da naj bi klub želel izvesti plačila preko tujih držav, pri NK Celje najostreje obsojamo. Predvsem nas današnji medijski nastop zastopnika nogometaša, s katerim je klub bil v pogovorih, čudi, ker je ideja o neetičnem početju prišla z njegove strani. Njegov predlog je klub odločno zavrnil. To je bil tudi kamen spotike pri pogovorih, ki so zamrli pred desetimi dnevi.”

“Čustven odziv zastopnika, ki ga je sprožila objava videoposnetka v medijih, gre razumeti, saj je nogometaš izgubil vse možnosti za dosego dogovora s finančnimi zahtevami, ki so bile na meji sposobnosti kluba, a to nogometašu v nobenem primeru ne daje možnosti, da bi z lažnimi izjavami lahko škodoval klubu.”

“Nogometni klub Celje je ustanova, ki se nikoli ni, se ne in se nikoli ne bo posluževala neetičnih, ilegalnih ali kakršnihkoli drugih prijemov in načinov delovanja, ki bi tako ali drugače škodovali nogometu. Tudi v prihodnje bo klub deloval v prid športu ter skrbel za razvoj celjskega in slovenskega nogometa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje