Kolotilo za SK potrdil, da Riera odhaja. Prihaja Krznar? (VIDEO)

Nogomet 9. Okt 202321:20 2 komentarja

V ekskluzivnem pogovoru za oddajo Pod prečko smo se pogovarjali s predsednikom NK Celje Valerijem Kolotilom. Prvi mož grofov je odkrito pokomentiral napovedani odhod Alberta Riere v francoski Bordeaux.

Skorajšnji odhod Alberta Riere iz vrst NK Celje v francoski Bordeaux bo dodobra premešal karte v Prvi ligi Telemach. Dvomov o tem, da Španec odhaja, ni več, slovo 41-letnika je v pogovoru za oddajo Pod prečko potrdil tudi predsednik Celja Valerij Kolotilo. 

“Lahko potrdim, da smo dobili dobro ponudbo s strani Bordeauxa. Tudi Albert Riera si želi oditi. Trenutno se le še dogovarjamo o pogojih za dogovor,” poudarja prvi mož Celjanov.

Valerij Kolotilo. Foto: Uroš Skaza

Krznar je opravil dobro delo

V Celju, ki je na vrhu prve lige, torej ne morejo prav dolgo stati križem rok. K sreči se začenja oktobrski reprezentančni premor, skozi katerega bodo imeli v knežjem mestu vsaj nekaj časa, da poiščejo in v delo vpeljejo novega prvega moža stroke. Kdo so kandidati za novega glavnega trenerja grofov oziroma kakšen profil bodo iskali celjski odločevalci?

“Iz moje strani ne bilo korektno, če bi govoril o trenerjih, ki so pod pogodbo drugih klubov. Moja naloga ni, da bi rušil mir v drugih klubih,” razmišlja Kolotilo in na vprašanje o tem, ali je med kandidati za celjski stolček tudi zdaj še nekdanji trener Maribora Damir Krznar dodaja: “Pozna slovensko ligo. Delal je dobro. Tudi igralci so ga dobro sprejeli, a trenutno je tako, da še nimam rešitve in ne morem povedati, kdo bo jutri trener Celja.”

Kot smo že poročali, prvi kandidat za klop Celjanov ni Damir Krznar, ampak Gonzalo Garcia, ki je hkrati tudi želja Olimpije. Grofje iščejo trenerja, ki bo po slogu igre čim bolj podoben Rieri, zaključni pogovori med Celjem in Urugvajcem s španskim potnim listom bodo potekali jutri.

Gonzalo Garcia je prva trenerska želja tako Olimpije kot Celja. FOTO: Guliverimages.

Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro

Čeprav je odhod Riere slaba novica za Celjane, jim bo v uteho vsaj odškodnina, ki jo bodo prejeli ob slovesu svojega trenerja, ki bo odslej v drugi francoski ligi vodil Žana Vipotnika. Ocene končnega zneska variirajo, govora je o znesku med 250.000 in 500.000 evrov. Pod kakšnimi pogoji so grofje pripravljeni Španca ‘spustiti’ v vrste žirondincev?

“Mislim, da si je Celje to zaslužilo, a to ni najpomembnejše. Veseli smo, da gre trener iz slovenske ekipe v enega najboljših klubov v Franciji. Žal mi je, da Albert gre, vse skupaj se zdi nekoliko prehitro, a to je normalni del življenja. Ne smemo zaspati. Slovenska liga je zelo močna, zato ne smemo zaspati. Ves čas moramo biti pripravljeni,” zaključuje predsednik Celja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje