Nova bitka Olimpije in Celja, oba lovita istega trenerja

Nogomet 9. Okt 202316:45 0 komentarjev
Gonzalo Garcia je prva trenerska želja tako Olimpije kot Celja. FOTO: Guliverimages.

Joau Henriquesu se iztekajo dnevi na klopi Olimpije, Albert Riera je na izhodnih vratih Celja, zato tako v Ljubljani kot Celju že iščejo njuna naslednika. Zanimivo je, da so si izbrali isto tarčo. To je po naših informacijah Urugvajec Gonzalo Garcia.

Pisali smo že, da se Portugalcu Joau Henriquesu po nizu slabših rezultatov in neprepričljivih predstav močno trese trenerski stolček. Celo tako zelo, da v upravi Olimpije pospešeno iščejo njegovega naslednika.

Našli naj bi ga v Gonzalu Garcii, ki s(m)o ga s prihodom v Stožice v preteklosti že povezovali.

Gre za nekdanjega trenerja nizozemskega Twenteja, pri katerem je sodeloval tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom Harisom Vučkićem, ki je o njem govoril z izbranimi besedami.

Mladi, komaj 39-letni urugvajski trener, ki ima tudi špansko državljanstvo, je vodil tudi hrvaškega prvoligaša Istro.

Garcia, ki je tako na Nizozemskem kot Hrvaškem pustil zelo dober vtis, naj bi bil prva izbira vodstva Olimpije in – ker je trenutno brez službe – tudi dosegljiv, toda zdaj se zdi, da bo naloga za Ljubljančane precej težja od pričakovanj.

Celjani spet mešajo štrene Ljubljančanom

Potem ko je danes postalo jasno, da se je Albert Riera čez noč znašel na izhodnih vratih Celja, novega trenerja iščejo tudi pri trenutno vodilnem slovenskem prvoligašu, tudi njihova tarča številka ena pa je Garcia.

Celjani so Olimpiji po prejšnji za Ljubljančane šampionski zasedbi že speljali trenerja in enega najboljših igralcev Maria Kvesića, blizu selitve v Celje sta po zadnjih informacijah tudi Aljaž Krefl in Augustin Doffo, zdaj pa državnim in pokalnim prvakom štrene mešajo tudi v lovu na novega trenerja.

Albert Riera
Vse kaže, da Albert Riera po dobrem letu zares zapušča Slovenijo. FOTO: Jure Banfi

Albert Riera je z Bordeauxom že dogovorjen

Mimogrede, Riera je več ali manj že preteklost Celja. Moralo bi se zgoditi veliko presenečenje, da bi ostal.

Tako trdi tudi L’Equipe, pri katerem pišejo, da je z Bordeauxom Riera že dogovorjen, francoski drugoligaš se mora dogovoriti le še za odškodnino s Celjem.

Celjani naj bi za španskega trenerja, ki je k njim poleti prišel zastonj, zahtevali od 250 do 300 tisoč odškodnine, pravijo pri kultnem francoskem športnem dnevniku.

Pestro dogajanje na področju trenerskih menjav bo danes tudi tema tedna naše oddaje Pod prečko, v kateri sicer gostimo direktorja Domžal Mateja Oražma in nekdanjega nogometaša Olimpije Nika Kapuna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!