Konec ljubezni med Dembelejem in Barcelono

La liga 30. Dec 20218:44 > 9:48
Foto: guliverimages

V Barceloni je te dni znova pestro. Povedano drugače, voda je še vedno mokra. Medtem ko ima trener Kataloncev Xavi Hernandez zaradi zdravstvenih težav nogometašev obilico preglavic s sestavo zasedbe za nedeljsko tekmo z Mallorco, je živahno tudi v klubskih pisarnah.

Barcelona je v tem tednu objavila veselo novico, da se je z Manchester Cityjem dogovorila za prestop španskega reprezentanta Ferrana Torresa, ki je nova okrepitev Blaugrane. V vodstvu katalonskega ponosa so nato načrtovali, da bodo v naslednjih dneh povlekli nove pomembne kadrovske poteze, a so se pogajanja glede podaljšanja pogodbe z Ousmanom Dembelejem močno zapletla.

Debelejevi agenti so namreč za nadaljevanje sodelovanja med krilnim napadalcem in Barcelono zahtevali 40 milijonov evrov na sezono in še 20 milijonov evrov bonusa ob podpisu pogodbe. Od te zahteve niso odstopali niti za milimeter. Joan Laporta in njegovi sodelavci tem norim številkam (razumljivo) niso ugodili in zdi se, da bo 24-letnik po koncu sezone klub zapustil kot prost nogometaš.

Zastopniki Francoza so sicer pripravljeni nadaljevati s pogajanji, a zgolj pod že predstavljenimi pogoji. Tudi zato, ker že zbirajo ponudbe drugih klubov.

Prijel se ga je pridevnik “stekleni”

Čeprav gre nesporno za velik nogometni talent, je Dembele v zadnjih sezonah več časa kot na igrišču preživel na zdravniški mizi. V tej sezoni je za Barcelono nastopil na vsega osmih tekmah, zadetka še ni dosegel.

Kljub temu za njegove usluge vlada veliko zanimanja, zelo resno se kot naslednjo destinacijo Francoza omenja super bogati Newcastle, ki bo seveda plačal kolikor bo pač potrebno, da bo v svoje vrste oziroma k svojemu ambicioznemu projektu pripeljal velika nogometna imena.

Za usluge Dembeleja se sicer zanimajo še nekateri drugi klubi iz elitne Premier lige, v boj za podpis pogodbe s krilnim napadalcem pa se je vmešal tudi Paris Saint Germain, poroča Mundo Deportivo.