Konec pravljične ere – ostal je le še Jamie Vardy

Nogomet 4. Avg 20229:00 > 12:33 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V nogometno zgodovino bo za vedno ostal zapisan ko (so)avtor ene izmed najbolj senzacionalnih športnih zgodb sodobne ere. Kasper Schmeichel je dobro desetletje nosil dres Leicester Cityja in se podpisal pod največji uspeh kluba v zgodovini - naslov državnih angleških prvakov 2015/2016.

Pravljična zgodba Leicestra iz sezone 2015/2016 je dobro poznana vsem ljubiteljem angleškega nogometa. Pred tistim tekmovalnim obdobjem so bili Riyad Mahrez, Jamie Vardy, Ngolo Kante popolni nogometni anonimneži. Po sezoni ni bilo nogometnega navdušenca, ki ne bi poznal teh imen. Veličasten podvig lisic je in bo odmeval še dolga, dolga desetletja.

Kasper Schmeichel je bil vsaj poimensko prvi zvezdnik zasedbe tedanjega trenerja Leicestra Claudia Rainierija. Ne toliko zaradi lastnih zaslug, kot zaradi svojega očeta, legendarnega Petra Schmeichla, dolgoletnega vratarja Manchester Uniteda in evropskega prvaka z Dansko leta 1992. Z leti pa je tudi sam vse bolj opozarjal nase in je danes eden najboljših vratarjev na svetu. Toda svojega znanja od včeraj tudi uradno ne bo več dokazoval na stadionu King Power.

Pri 35-ih letih se Schmeichel namreč seli na južno francosko obalo, kjer bo oblekel dres Nice. Ambiciozni francoski prvoligaš, ki mu finance zagotavlja britanska multinacionalka Ineos, je v tej sezoni močno okrepil svojo ekipo. Poleg danskega reprezentanta je najbolj prepoznaven novinec v rdeče-črnem dresu Valižan Aaron Ramsey. Na klop ekipe z azurne obale pa je po odhodu Christopha Galtierja v PSG sedel nekdanji trener dortmundske Borussie Lucien Favre.

Prišel kot fant, ki je iskal dom, odšel kot šampion Premier lige

“Hvala vsem pri Leicester Cityju, hvala navijačem, ki so nas podpirali skozi vsa ta čudovita leta. Res sem jim hvaležen. Prišel sem kot mlad fant, ki je potreboval svoj dom in vi ste me sprejeli v svoja srca. Izjemno vesel in počaščen sem, da sem bil član in kapetan tega kluba ter z njim spisal zgodovino,” je v poslovilnem nagovoru navijačem sporočil legendarni Danec.

Z njegovim odhodom šampionska zasedba lisic tako vse bolj postaja le še oddaljen spomin. Na stadionu King Power sta iz generacije prvakov 2015/2016 ostala le še zimzeleni Jamie Vardy in ravno tako neuničljivi Marc Albrighton.