Konec sage: Ronaldo se je odločil

Nogomet 5. Dec 202213:41
Foto: Profimedia

Po poročanju španske Marce bo Cristiano Ronaldo že s 1. januarjem 2023 postal član savdijskega kluba Al-Nassr. Ob tem bo podpisal pogodbo, s katero bo zaslužil kar 200 milijonov evrov na sezono, trajala pa bo dve leti in pol.

37-letnik, ki se trenutno v Katarju s portugalsko reprezentanco pripravlja na torkovo tekmo osmine finala svetovnega prvenstva s Švico, je očitno razrešil vprašanje klubske prihodnosti. Španska Marca namreč trdi, da je Cristiano Ronaldo podpisal dve- in pol letno pogodbo z Al-Nassrom, devetkratnim prvakom Savdske Arabije.

Vse kaže, da se bo petkratni dobitnik zlate žoge po dveh desetletjih igranja v Evropi poslovil od stare celine. Številke pogodbe z najvišjo plačo v zgodovini nogometa so za navadne smrtnike nepredstavljive: na sezono bo zaslužil 200 milijonov evrov, skupno torej v dveh letih in pol pol milijarde evrov. Ko se bo pogodba iztekla, bo star štirideset let.

S temi številkami bo Ronaldo postal najbolje plačani športnik na svetu, trenutno sta v svetu nogometa pri vrhu Lionel Messi in Neymar, ki pri Paris Saint-Germainu letno zaslužita 75 oziroma 70 milijonov evrov.

Umik od evropskega nogometa

Da se bo Portugalec preselil v Savdsko Arabijo, se šušlja že teden dni, o izbiri novega delodajalca pa se za nekdanjega člana Juventusa, Real Madrida, Sportinga in Manchester Uniteda ugiba že vse, odkar je tik pred začetkom mundiala na Bližnjem vzhodu prekinil pogodbo z angleškim premierligašem.

Uradne potrditve s strani kluba ali igralca še ni, a zdaj je podpis res blizu. Ronaldo se bo v novem klubu pridružil nekaj zvenečim imenom, za Al-Nassr že igrajo kolumbijski vratar David Ospina, Brazilec Luiz Gustavo in Kamerunec Vincent Aboubakar, ki je v Katarju dosegel dva gola.

Za nogometaša, ki je skupaj z Messijem neopisljivo zaznamoval 21. stoletje nogometnega sveta, je torej napočilo drugačno obdobje v karieri, saj se bo umaknil od evropskega soja žarometov. Po koncu svetovnega prvenstva v Katarju pa bo lahko ostal kar na Arabskem polotoku, le preselil se bo bolj na zahod.

Komentari

Vaš komentar