Ronaldo pred podpisom najvišje plače v zgodovini nogometa

Nogomet 30. Nov 202210:276 komentarjev
Foto: Profimedia

Petkratni dobitnik zlate žoge, ki je trenutno brez kluba, Cristiano Ronaldo, naj bi bil vse bližje podpisa za Al-Nassr iz Savdske Arabije. Če bo tja res odšel, bo postal lastnik najvišje plače v zgodovini nogometa.

Devetkratni prvak Savdske Arabije Al-Nassr Cristianu Ronaldu ponuja dveletno pogodbo v višini kar 400 milijonov evrov. Španska Marca piše, da je Portugalec zelo blizu sprejetja podpisa pogodbe z najvišjo plačo v zgodovini nogometa.

Če bi se za ta korak res odločil, bi se 37-letni portugalski zvezdnik, ki je po odhodu iz Manchester Uniteda brez kluba, v novem klubu pridružil še nekaj zvenečim imenom. Za Al-Nassr že igrajo kolumbijski vratar David Ospina, nekdanji dolgoletni brazilski reprezentant Luiz Gustavo in Kamerunec Vincent Aboubakar, ki se je izkazal z golom na ponedeljkovi tekmi svetovnega prvenstva v Katarju proti Srbiji.

Ronaldo, ki ga povezujejo tudi s selitvijo v severnoameriško MLS, naj bi se o svoji prihodnosti odločil po prvenstvu v Katarju, na katerem se je s Portugalsko že pred zadnjim krogom uvrstil v osmino finala. Zadnja tekma skupinskega dela ga čaka v petek, ko se bo pomeril proti Južni Koreji.

Če bo Ronaldo bogato arabsko ponudbo res sprejel, bi to pomenilo, da je po dveh desetletjih igranja v Evropi obupal nad igranjem na najvišji ravni in dokončno prenehal z lovom na nove zlate žoge. Do zdaj jih je prejel pet. Zadnjo leta 2017, ko je bil še član Real Madrida.

Komentari

Vaš komentar