Koper tokrat brez velikega skalpa, a z dragoceno lekcijo

Nogomet 21. Jan 202318:34
Foto: Uroš Skaza

Eden izmed razlogov, da se najboljši slovenski klubi odločajo za priprave v Turčiji, so tudi kakovostni nasprotniki, ki se v tem delu sveta pripravljajo na nadaljevanje sezone. Koprčani so tako danes popoldan opravili izjemno kvaliteten test pripravljenosti po imenu beograjska Crvena Zvezda. Slednja je dokazala, zakaj spada v višji srednji razred evropskega nogometa, kanarčki pa so dobili informacije o tem, kje so primerljivi s takšno ekipo in kje vendarle za takšnim nasprotnikom še precej zaostajajo.

Ko so se Koprčani nazadnje pomerili s Crveno Zvezdo, so jo premagali z 1:0. Za junijsko zmago proti beograjskem velikanu je na Brdu pri Kranju zadel Andrej Kotnik, tokrat pa je približno 1700 kilometrov jugovzhodno daljši konec z identičnim izidom potegnil srbski prvak.

V športnem centru Calysta v Beleku je edin zadetek padel v 13. minuti, ko je s krasnim pol volejem zadel bočni branilec Lazar Nikolić. Za Koprčane je bila usodna preslaba reakcija celotne obrambe, ki žoge kar nekaj časa nikakor ni uspela poslati stran od svojega kazenskega prostora.

Zvezda boljša, zmaga bi lahko bila višja

Napake v igri so se Koprčanu ob dominantni predstavi Beograjčanov kar precej ponavljale, vselej za korak hitrejši in spretnejši srbski prvaki so dokazali, da je med njimi in slovenskimi tekmeci, s katerimi se bodo kanarčki merili v nadaljevanju sezone, trenutno vendarle vsaj en kakovostni nivo razlike.

Fotogalerija s tekme Koper : Crvena Zvezda

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Med polčasom tekme med Koprom in Crveno zvezdo je pokramljal tudi z mariborsko delegacijo. Foto: Uroš Skaza

Realna pa je tudi ocena, da je bila to boljša predstava pokalnih prvakov, kot je bila pred odhodom v Turčijo, ko so rumene s 4:3 ugnali celo drugoligaški sosedje iz Dekanov. Takrat je po naših informacijah v slačilnici grmelo, tokrat strokovno vodstvo Koprčanov ni imelo posebnega razloga za nezadovoljstvo. Tudi rezultat je povsem spodbuden, čeprav bi lahko bil, roko na srce, rezultat ob izkoriščenih priložnostih Osmana Bukarija in Aleksandra Kataija tudi višji.

Kaj smo opazili?

Ko je govora o igri Kopra je več življenja, kot smo bili od njega vajeni v zaključku jeseni, na igrišču pokazal Rudi Požeg Vancaš. Tudi, kar se tiče igre v obrambi. Vseprisotni Andrej Kotnik se je iz napada Kopra v izgradnji napadov znova zelo globoko povlekel po žogo, njegova nadaljnja distribucija pa je bila toplo-hladna. Od briljantnih podaj do nerazumljivih potez. Skratka, povsem “Kotnikova” tekma.

Foto: Uroš Skaza

Da ima potezo več, je v zvezni vrsti znova dokazal tudi Omar Correia. Da bo težko nadomestiti Kaheema Parrisa pa Matthias Fanimo. Kar velja omeniti, je dejstvo, da so Primorci tekmo igrali brez klasičnega napadalca. Bright Edomwonyji se je po veselem dogodku v družini šele pridružil ekipi, Timothe Nkada, od katerega na Bonifiki ogromno pričakujejo, še ni optimalno pripravljen za tovrsten test. Koprčani v šali pravijo, da ga varčujejo za Maribor, s katerim se bodo udarili v prvem krogu drugega dela.

Na tekmi tudi mariborska delegacija

Na tribunah športnega centra Calysto se je zbralo več kot 100 predstavnikov obeh klubov, skavtov, managerjev, agentov oziroma najrazličnejših posameznikov iz nogometnega sveta. Med njimi smo opazili nogometaše dunajskega Rapida, na čelu z občasnim slovenskim reprezentantom Dejanom Petrovićem, kmalu po pristanku v Beleku pa se je na tekmo pripeljala tudi mariborska delegacija, ki sta jo sestavljala športni direktor vijolic Marko Šuler in njegov pomočnik Marcos Tavares. 

Foto: Uroš Skaza

Zeljković: Napredek v primerjavi s prejšnjo tekmo je očiten

Ob kakovostnem nasprotniku, ki te pritisne na svojo polovico, trenerji na pripravljalnih tekmah razmišljajo in opazujejo predvsem to, kako se njihova ekipa odziva v obrambnih situacijah. To je tokrat najbolj zanimalo tudi stratega Koprčanov Zorana Zeljkovića, ki je lahko opazil kar nekaj dobrih stvari, a po tekmi zelo realno ocenil, kaj je bilo tisto, kar je njegovi ekipi zmanjkalo v primerjavi z renomiranim nasprotnikom.

“Kar nekaj stvari je bilo dobrih. Veliko slabih stvari s prejšnje tekme smo popravili, predvsem igro v obrambi. A v tem segmentu imamo še ogromno rezerv. Žal sta danes manjkala oba napadalca, če bi igrala, verjamem, da bi bili še bolj nevarni. Vseeno smo si pripravili kar nekaj situacij, iz katerih bi lahko zadeli. Generalno gledano smo odigrali solidno tekmo, imamo pa še nekaj časa, da popravimo določene stvari, verjamem, da bomo pripravljeni dočakali nadaljevanje prvenstva,” je tekmo na kratko pokomentiral trener Koprčanov.

Foto: Uroš Skaza

Koprčane naslednji pripravljalni test čaka 25. februarja, ko se bodo udarili z ukrajinsko Zoryo. Pred odhodom v domovino pa jih čaka še tekma z zelo renomiranim tekmecem, nasprotnik kanarčkov bo 27. januarja Šahtar iz Donjecka.

Komentari

Vaš komentar