Kotnik: V Mariboru ne vedo, kako naprej brez Zlatka

Nogomet 5. Avg 202219:00 > 19:01 0 komentarjev
Foto: SK

Na začetku sezone je Andrej Kotnik najboljši nogometaš v Prvi ligi Telemach. Zdi se, da je z menjavo okolja in vrnitvijo v Koper znova zadihal s polnimi pljuči ter končno dokazal svoj nesporen nogometni talent. "AK47" bo gost Sportklubovega nedeljskega intervjuja, za pokušino pa vam ponujamo njegov razmislek o tem, kako pomembna figura v slovenskem nogometu je (bil) Zlatko Zahović.

Leta 2019 je Zlatko Zahović iz Gorice Andreja Kotnika na presenečenje mnogih pripeljal v Ljudski vrt. V Primorcu je videl velik nogometni potencial, neizbrušen diamant, ki se lahko v vijoličastem dresu dvigne na višji nivo. Iz takšnih in drugačnih razlogov se sicer Kotnikova mariborska pot ni izšla po željah vseh akterjev. A nekdanji športni direktor vijolic ostaja še kako dobro zapisan pri našem sogovorniku.

“Do gospoda Zlatka imam veliko spoštovanje. Z velikimi očmi sem ga gledal še, ko je bil igralec. Kaj šele potem, ko je kot športni direktor ustvaril res izjemne rezultate. Ko me je poklical, sem bil v šoku – klical me je Zlatko Zahović. Seveda sem takoj rekel “ja”. Hkrati sem se takoj spomnil njegovega plakata, ki je visel pri nas v kleti, ko sem bil otrok,” se spominja Primorec.

“Vedno sva imela dober odnos. Ko sta bila v klubu on in Darko Milanič se je točno vedelo, “kdo pije in kdo plača”. Hierarhija je bila jasna, klub je bil urejen. Ko si igral, si natančno vedel, zakaj igraš. Ko nisi, prav tako. Jasno je bilo tudi, kdaj si v klubu zaželen in kakšni so načrti kluba s tabo. Po njegovem odhodu je nastopilo obdobje sivine, zbeganosti. Mislim, da ljudje v klubu niti niso razumeli, kako naprej brez Zlatka. Do tega velikega gospoda imam res izjemno spoštovanje,” je svoje spomine z nami delil Andrej Kotnik.

Obširen intervju z Andrejem Kotnikom, v katerem smo se bolj kot o Mariboru pogovarjali o njegovem pogledu na življenje in nogomet pa tudi o prihodnosti, boste lahko v nedeljo zjutraj prebrali na naši spletni strani.