Kralj Instagrama: Nor efekt Ronalda v Savdski Arabiji

Cristiano Ronaldo FOTO: Profimedia.

Prihod Cristiana Ronalda v Savdsko Arabijo že kaže učinek. Rast števila sledilcev Al-Nassra na družabnih omrežjih s prihodom portugalskega superzvezdnika podira rekorde. Preverili smo, kaj se je v dneh od njegovega podpisa zgodilo.

Cristiano Ronaldo je eden najboljših nogometašev na svetu in uradno najbolj spremljana oseba na družabnih omrežjih, prednjači predvsem na Instagramu, na katerem ima kar 528 milijonov sledilcev.

Na odgovor na vprašanje, koliko bo 37-letni superzvezdnik Al-Nassru v pomoč na igrišču, bomo morali še počakati in je negotov.

Dvomov o tem, koliko bo Portugalec svojemu novemu klubu v pomoč pri prepoznavnosti v svetu, pa tako ali tako ni bilo. V zadnjih dneh smo le dobili potrditev tega, kar smo vedeli.

Bogatemu klubu iz Savdske Arabije, ki bo Ronaldu na leto plačal kar 200 milijonov evrov, se investicija že izplačuje. Al-Nassr je na vseh družabnih omrežjih s prihodom petkratnega dobitnika zlate žoge postavil številne mejnike. Preverimo, katere.

Instagram?

Al-Nassr je imel na Instagramu 29. decembra lani, dan preden so v Riadu potrdili enega najbolj odmevnih prestopov v zgodovini nogometa, nekaj več kot 820 tisoč sledilcev. Trenutno jih ima kar 9,6 milijona, rastejo pa iz minute v minuto. Rast je torej več kot tisočodstotna.

Samo 30. decembra, ko je Al Nassr uradno podpisal pogodbo z Ronaldom, je na Instagramu nabral več kot milijon in pol novih sledilcev. Dan pred tem je bilo takšnih le tisoč, dan za tem pa več kot 2,8 milijona. Novih sledilcev.

Facebook?

Pred Portugalčevim prihodom je imel Al-Nassr na tej platformi nekaj več kot 117 tisoč sledilcev, danes jih ima 1,4 milijona.

Twitter?

Na angleškem profilu je število sledilcev v petih dneh skočilo s 423 na 823 tisoč.

Na arabskem računu je preskok podoben, a procentualno precej manjši. S 3,4 na 3,8 milijona sledilcev.

Al-Nassr preskočil številne evropske velikane

Kakšen skok je Al-Nassru z Ronaldovim prihodom uspel na družabnih omrežjih v vsega nekaj dneh, potrjuje tudi primerjava z nekaterim najbolj znanimi evropskim klubi.

Ustavimo se pri Instagramu, na katerem je Al-Nassr v vsega nekaj dneh prehitel številne velikane: Lazio (1 milijon sledilcev), Valencio (1,1), Newcastle United (1,3), RB Leipzig (1,5), Monaco (1,9), Lyon (2,2), Bayer Leverkusen (2,1), Marseille (2,6), Napoli (3,3), Romo (5,2), Ajax iz Amsterdama (7,9) in tudi milanski Inter, ki ima na Instagramu 8,8 milijona sledilcev.

Real Madrid na družabnih omrežjih kraljuje med klubi. FOTO: Profimedia.

Če bo trend rasel tudi v naslednjih dneh, lahko kmalu ujame tudi AC Milan (12,8), londonski Tottenham (14), Atletico Madrid (15) in morda tudi Borussio Dortmund s 17 milijoni sledilcev.

Londonski Arsenal, ki z več kot 24 milijoni sledilcev začenja lestvico desetih najbolj spremljanih klubov na Instagramu na svetu, se zdi za zdaj neulovljiv. Kdo pa so preostali klubi z največ sledilci? Deveti je Bayern München (24), potem sledijo Chelsea in Manchester City (oba 37), Liverpool (41), Juventus (56), Manchester United (60), PSG (66), Barcelona (115) in Real Madrid, ki je z več kot 130 milijoni sledilcev kralj Instagrama, ko beseda nanese na klube.