Ronaldo: V Evropi sem osvojil vse, zmanjkalo mi je izzivov

Nogomet 3. Jan 202318:01
Foto: Guliverimage

V torkovem popoldnevu je arabski Al Nassr predstavil svojo z naskokom najbolj odmevno okrepitev v zgodovini. Okrepitev, ki nosi ime Cristiano Ronaldo. Slednji je na novinarski konferenci prvič nekoliko bolj natančno pojasnil razloge za svojo odločitev.

“Počutim se odlično. Sprejel sem veliko odločitev v življenju in karieri. V Evropi sem osvojil vse, kar sem lahko, moje delo tam je bilo končano. Igral sem za najpomembnejše klube. Zdaj je pred mano nov izziv, želim navdihovati nove generacije mladeničev in mladenk,” je v prvih besedah po menjavi klubskih barv razmišljal portugalski super zvezdnik.

Foto: Profimedia

“Sprejem je bil izjemen, ljudje so celotno mojo družino zelo lepo sprejeli. To je nova priložnost zame. Imel sem veliko ponudb iz Evrope, Avstralije, Brazilije, ZDA, tudi na Portugalskem so me klubi želeli v svojih vrstah. A svojo besedo sem dal Al Nassru. Vem, kaj si želim in to je priložnost, da s svojim znanjem in izkušnjam pomagam celotnemu klubu, celotni državi, da živi še bolj nogometno,” še izpostavlja Cristiano Ronaldo.

V zaključku je 37-letnik priznal, da je njegova pogodba, za katero mediji predvidevajo, da je “težka” kar 200 milijonov letno, edinstvena. “Dogovor je edinstven, ampak tudi sam sem edinstven igralec, zato je to zame pravzaprav nekaj normalnega. V Evropi sem podrl vse rekorde, zdaj ši želim še kakšnega tukaj,” je zaključil novi član Al Nassra, ki ga je klub nato predstavil na (ne povsem polnem) stadionu Mrsool Park.

Med prestavitvijo se je Ronaldu tudi precej grdo zareklo: “Ni konec moje kariere, ker sem prišel v Južno Afriko.”