Koliko bi zaslužil Koeman, če bi ga odpustil Abramovič

Nogomet 12. Nov 202113:19 > 14:48 2 komentarja
FOTO: Guliverimages.

Nizozemski trener Ronald Komena se je prebil na Top 10 lestvico trenerjev po višini odpravnine, ki jo bo dobil po slovesu od Barcelone. Prepričljivo najvišje odpravnine plačuje šef Chelseaja Roman Abramovič.

Ronald Koeman bo zaradi predčasne odpovedi delovnega razmerja od Barcelone prejel 11,7 milijona evrov odpravnine. Vse prej kot majhna številka, a to mu prinaša zgolj 10. mesto med tistimi, ki se jim je odpoved pošteno izplačala. Kar pet izmed desetih trenerjev na lestvici je “obogatelo” zaradi Chelseaja.

Najvišjo odpravnino je dobil Antonio Conte, ki ga je Roman Abramovič leta 2018 razrešil dolžnosti na klopi Chelseaja. Ruski bogataš je moral Italijanu po pogodbi izplačati kar 30,6 milijona evrov.

Še za odtenek več je z odpravninami zaslužil Jose Mourinho – (zaenkrat) skoraj 44 milijonov evrov. Slavni Portugalec ima v svojih rokah drugo in tretje mesto na lestvici – sprva so mu londonski modri leta 2007 izplačali 21 milijonov evrov odpravnine, dobro desetletje kasneje pa je po predčasnem slovesu od Manchester Uniteda dobil še 22,9 milijona evrov.

Zanimiv podatek je tudi ta, da je Mourinho v zadnjih desetih letih v Angliji zaslužil že skoraj 100 milijonov funtov. V tem obdobju je bil namreč trener Chelseaja, Manchester Uniteda in Tottenhama, pri vseh treh klubih pa so mu pogodbo predčasno razdrli.

Jose Mourinho je bogataš med trenerji, trenutno pa vodi nogometaše Rome. Foto: REUTERS/Neil Hall

Na četrtem mestu je Francoz Laurent Blanc, ki mu je PSG moral leta 2016 izplačati 19,8 milijona evrov. Top 5 zaključuje Luiz Felipe Scolari. Tudi Brazilec je bil lepo “nagrajen” s strani Chelseaja, saj je leta 2009 dobil 15,9 milijona evrov odškodnine.

Verjetno ste že ugotovili, da je Abramovič tisti, ki plačuje najvišje odpravnine. V Top 10 tako najdemo še dva njegova nekdanja menedžerja. To sta osmi Andre Villas-Boas (14 milijonov) in deveti Roberto Di Matteo (12,5 milijona), v prvi deseterici sta še Fabio Capello (Rusija leta 2015, 15,6 milijona) in Mauricio Pochettino (Tottenham leta 2019, 14,6 milijona evrov).

Deseto mesto z 11,7 milijonsko odpravnino tako zaseda Ronald Koeman, ki ga je Barcelona odpustila v preteklem mesecu. Nizozemec pa ne želi, da bi ga katalonski velikan izplačal manj kot je zapisano v pogodbi. Barcelona se namreč z velikimi finančnimi težavami, Koemanu pa so pripravljeni izplačati približno sedem milijonov evrov. Novi trener je sicer že postal Xavi.

Ronald Koeman. Foto: REUTERS/Albert Gea

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje