Mourinho kralj trenerskih zaslužkarjev v Premier ligi

Nogomet 11. Nov 202113:05 > 13:05 1 komentar
Jose Mourinho
Foto: AP Photo/Miguel Morenatt

Jose Mourinho je poleg vrhunskega trenerja očitno še pravi biznismen. V svoji karieri je v Angliji zaslužil ogromno, v zadnjih desetih letih okoli 100 milijonov funtov, tudi zaradi klavzul ob odpovedih delovnega razmerja.

V Premier ligi je bil Portugalec trener Chelseaja, Manchester Uniteda in Tottenhama. Avanturo v Angliji je začel že leta 2004 v modrem londonskem klubu, s katerim je v treh letih osvojil šest lovorik.

Kljub temu, da je v Veliki Britaniji skupno osvojil 11 trofej, je vse štiri mandate (2x pri Chelseaju, in po enkrat pri Manchestru in Tottenhamu) končal predčasno. Za odpovedi delovnih razmerij, ki jih je dobil, pa je prejel več kot lepo “darilo”: dobrih 46 milijonov britanskih funtov.

Jose Mourniho naj bi v zadnjih desetih letih v Angliji zaslužil 97 milijonov funtov. S tem je najbolje plačan trener v zgodovini angleške Premier lige.

Jose Mourinho
Mourinho je trenutno trener Rome. Foto: AP / Guliverimage

Če Portugalčeve zaslužke razbijemo dalje: na dan, ko je bil Mourinho v službi katerega od treh omenjenih premierligašev, je v povprečju zaslužil 42 tisoč funtov na dan. Klube je vodil na 336 tekmah, kar predstavlja 266 tisoč prejetih funtov na eno odvodeno tekmo. Zmag je dosegel 209. Na zmago je zaslužil 467 tisoč funtov.

V lanski sezoni je bil Jose Mourinho kljub slabim rezultatom še vedno med petimi najbolje plačanimi trenerji na svetu. S 17 milijoni funtov letne plače je bil na tretjem mestu izenačen z Jurgenom Kloppom in Zinedinom Zidanom. Drugi po zaslužku je bil Pep Guardiola z 22 milijoni, daleč pred vsemi pa je trener Atletica Diego Simeone. V sezoni 2020/21 naj bi zaslužil več kot 43 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje