Velik podvig slovenskih nogometnih upov, mladincem ni uspelo

Nogomet 28. Mar 202319:15 > 19:20
slovenija kadeti
Poziranje slovenske reprezentance do 17 let po velikem uspehu. FOTO: NZS

Pred današnjim zadnjim krogom elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo sta bili v igri za uspeh kar dve slovenski selekciji, do 19 in 17 let. Mladincem na žalost ni uspelo, proti Nemčiji so izgubili z 0:3. Z 1:2 so proti Hrvaški klonili tudi kadeti, a vseeno potujejo na Euro.

Varovanci Miša Brečka, ki je selektor reprezentance do 17 let, so po zmagi nad Norveško in remiju z Belgijo za potrditev velikega uspeha potrebovali vsaj točko, do katere pa niso prišli. Kljub temu pa se lahko veselijo uvrstitve na Euro. Norveška je namreč na drugi tekmi premagala Belgijo, z istim točkovnim izkupičkom in boljšo gol razliko pa je brez nastopa na zaključnem turnirju ostala zaradi slabšega izkupička z medsebojne tekme.

Slovenci bodo na evropskem prvenstvu do 17 let nastopili četrtič po letih 2018, 2015 in 2012, ko so tekmovanje najboljših kadetskih reprezentanc gostili.

Kvalifikacije za EP do 17 let, elitni del:

Slovenija – Hrvaška 1:2 (0:0)

Belgija – Norveška 0:5 (0:4)

Lestvica:

Mladinci so bili v igri do zadnjega

Člani reprezentance do 19 let, ki jih vodi Anton Žlogar, so v zadnji tekmi po dveh remijih za odhod na evropsko prvenstvo proti Nemčiji potrebovali zmago, saj je uspeh zagotavljalo samo prvo mesto v skupini, od katere pa so bili močno oddaljeni. Nemci so jih, čeprav so že pred tekmo izgubili možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, premagali s 3:0.

Kvalifikacije za EP do 19 let, elitni del:

Nemčija – Slovenija 3:0 (2:0)

Italija – Belgija 2:2 (1:1)

Lestvica: