Nov pečat letu, v katerem je doživel številne lepe stvari

Nogomet 28. Mar 202311:00 > 11:10 1 komentar
Prve minute Vanje Drkušića v slovenskem dresu. FOTO: Aleš Fevžer.

Vanja Drkušić je že v prvem polčasu tekme proti San Marinu nekoliko nepričakovano dočakal debi v dresu slovenske reprezentance in zaokrožil leto in pol, v katerem se je temu 23-letnemu branilcu zgodilo marsikaj lepega.

“Nogomet je šport, v katerem morajo biti na vstop v igro pripravljeni vsi igralci. Tudi jaz sem bil, zato mi ni bilo težko. Res je, da sem v igro vstopil nekoliko na hitro, ampak sem bil pripravljen. Tudi zaradi tega, ker so me vsi soigralci in selektor v reprezentanci tako lepo sprejeli,” je po tekmi povedal Vanja Drkušić, ki je na igrišče v prvem polčasu prišel zaradi težav stebra slovenske obrambe Jake Bijola.

“Bila so prisotna čustva, malo živčnosti, ampak zgolj pozitivne. Skušal sem ostati miren. Vedel sem, kaj znam. Da moram to pokazati tudi na igrišču. Ni bilo pretirane nervoze,” je povedal branilec, ki je še pred letom in pol skupaj z Davidom Brekalom igral za Bravo, zdaj pa sta na kvalifikacijski tekmi skupaj tvorila par branilcev članske reprezentance Slovenije.

Zaradi nekdanjega soigralca je bilo vse lažje

“To, da sem imel ob sebi njega, je zagotovo pripomoglo, da sem se hitro in dobro znašel. Če sem presenečen, kaj se nama je skupaj z Davidom v zadnjem letu zgodilo? Mogoče tega res nisem pričakoval tako hitro, ampak po drugi strani dobro vem, kako dober nogometaš je David. Verjamem tudi v svojo kakovost, tako da to spet ni tako veliko presenečenje,” je samozavestno povedal 23-letni branilec, za katerim je sijajno leto.

“Da, v enem letu se mi je zgodilo veliko lepih stvari. Še vedno se mi dogajajo, se pa nočem s tem zadovoljiti. Vedno stremim k temu, da je lahko še bolje. Če bom tak tudi še naprej, lahko pridem daleč,” je dejal.

Član Brava je bil med letoma 2020 in 2022. FOTO: Aleš Fevžer.

Fokus na klube, da bodo junija pripravljeni

Zelo vesel je tudi dejstva, da je Slovenija po dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 na vrhu kvalifikacijske skupine H.

“Cilj, ki smo si ga zadali, smo izpolnili. Zdaj smo lahko videli, kako zahtevno gostovanje je bilo tisto v Kazahstanu. Veseli smo, da smo na obeh tekmah zmagali. Zdaj bomo fokus preusmerili v svoje klube, potem pa junija prišli maksimalno pripravljeni in željni igre v dresu reprezentance,” je dejal nogometaš, ki je januarja lani po 71 tekmah v majici ljubljanskega Brava prestopil v ruski Soči in se tam odlično znašel.

“Definitivno je bila selitev v Rusijo odločitev pravilna. Nekatere stvari so se mi poklopile. Takoj sem začel igrati, bili smo drugi. V tej sezoni nam gre nekoliko slabše. Rezultati niso takšni, kot smo si želeli, sem pa s svojimi predstavami zadovoljen. Čeprav je res, da je vedno lahko bolje. Treba je stopnjevati. Do konca sezone je še devet tekem. Potem pa sledi fokus na reprezentanco,” je še povedal najbolj sveži slovenski nogometni reprezentant.

Zadetka s tekme Slovenija – San Marino: