Carragher o Benzemaju: Tudi jaz sem to večkrat rekel

La liga 29. Okt 202018:38 > 18:40
Julian Finney, Getty Images Sport

Posnetek pogovora med Karimom Benzemajem in Ferlandom Mendeyjem je dvignil veliko prahu. V bran francoskemu napadalcu je stopil Jamie Carragher.

Sportklub Slovenija

Povezano

Na posnetku, ki kroži po internetu, se sliši, kako je Karim Benzema dejal Felrandu Mendeyju, da ne podaja žoge Viniciusu Juniorju.

Za mnoge škandal brez primere, ne pa tudi za Jamieja Carragherja, ki pravi, da nogometni svet nekaj takšnega še zdaleč ni videl prvič. “To je nekaj, kar sem tudi sam dejal večkrat. Če sem sam to dejal za nekoga drugega, vam zagotavljam, da je to nekdo rekel tudi za mene. Njega so samo ujeli, ko to govori. Tukaj sta vedno dve strani. Ena je tista, na kateri misliš, da tako pomagaš ekipi, kar mislim, da je bilo tukaj. Če ima nekdo res slabo tekmo, je jasno, da boš igral na tistega, ki je spredaj ali zadaj in boš rekel: ‘Uporabljaj možgane, vidiš, da mu danes ne gre, išči nekoga drugega’. Obstajajo tudi situacije, ko se nekdo zaveda, da mu ne gre, takrat on verjetno niti sam ne želi žoge,” je dejal Carragher.

Obstaja tudi druga stran. Benzema in Vinicius sta napadalca. Če je Benzema komentar podal iz sebičnih razlogov, v smislu, da se žoga poda njemu, da bo dosegel gol, potem to ni dobro in to se dogaja, ko so v ekipi težave. Toda ponavljam, v smilu, da je bil komentar izrečen zato, ker ima nekdo slabo tekmo, smo to vsi rekli večkrat. Na treningu, ob polčasu. To rečeš tudi vratarju, ko izbija žogo, da pazi,” je dodal Carragher in zaključil: “V klubih kot je Real takšne stvari zagotovo niso nekaj, kar bi trener želel pojasnjevati.”