Koeman: Messi uživa v nogometu, ker je zmagovalec

La liga 6. Nov 202013:43 > 13:47
REUTERS/Massimo Pinca

Barcelona bo v 9. kolu La Lige v soboto ob 16.15 igrala proti Betisu. Katalonci so v državnem prvenstvu brez zmage vse od 1. oktobra, ko so premagali Celto.

Barcelona je v La Ligi že štiri tekme brez zmage. V zadnjem mesecu je izgubila proti Getafeju (0:1) in Realu (1:3), ter igrala neodločeno s Sevillo (1:1) in Alavesom (1:1). Na lestvici so Katalonci šele na 12. mestu.

Pred tekmo z Betosom je trener Ronald Koeman priznal, da ekipa ni v formi.

Ta tekma je zelo pomembna. Doma igramo proti ekipi, ki igra zelo dober nogomet. Tekma bo zapletena, dobro bomo morali igrati posebej v obrambi in biti moramo bolj organizirani”, je povedal Ronald Koeman, ki je moral znova odgovarjati na vprašanja o Messijevi formi in odnosu. 

 “Leo je velik igralec in hočemo ga postaviti v položaj, v katerem lahko povzroča težave tekmecu. Zelo pomemben je, še posebej v napadu. Odlično je igral na različnim pozicijah. Je nogometaš, ki tekmecu vedno povzroča preglavice. V glavi je zelo močan. V športu uživa, ker je zmagovalec. Kot vsak igralec pa ima tudi on slabše trenutke.

Nizozemski trener verjame, da je normalno, da od Barcelone vsi pričakujejo, da je na vrhu.

Ekipe, kot je Barcelona, morajo biti na vrhu. Če niso, takoj slišiš kritike, ampak sezona je dolga in vsako tekmo je treba jemati posebej. Tudi če zmagaš, to še ne zagotavlja miru. V tem klubu se dogaja vse mogoče in pripravljeno moramo biti na vse.”

Koeman je povedal še, da Barceloni ne manjka karakterja in da igralci komaj čakajo vsako tekmo in vsak trening. Pravi, da se zelo razburi, če kaj ne deluje. Nekdanji selektor nizozemske reprezentance dodaja, da še vedno resno računa na Messija.

Messi ima še vedno kvaliteto in jo dokazuje. Navadili smo se na dejstvo, da vedno naredi razliko in še vedno je takšen igralec”.

Messi je v tej sezoni La Lige dosegel štiri gole, vse s streli z 11 metrov.

Srečanje med Barcelono in Betisom boste lahko spremljali v soboto ob 16.15 na SK 1.