Prvi v zgodovini: Real presegel mejo 6.000

La liga 19. Feb 20182:00 > 2:17
Aitor Alcalde Getty Images Sport

Real je v gosteh po fantastičnem obračunu proti Betisu v Sevill, ki ga je dobil s 5:3 postal prvi v zgodovini španskega nogometnega prvenstva, ki mu je uspelo doseči kar 6.000 zadetkov.

Marco Asensio je povedel madridsko moštvo v vodstvo, a je Betis pred domačimi gledalci v Sevilli uspel priti nazaj v obračun z zadetkom Aisse Mandija in avtogolom Nacha. Sergio Ramos je izenačil na začetku drugega polčasa, potem pa je še en zadetek dosegel Asensio, to pa je bil že gol številka 6.000 Reala v La Ligi.

Kraljevi klub je postal prvi, ki je presegel to magičo mejo, to pa sta s svojima zadetkoma presegla še Cristiano Ronaldo in Karim Benzema, ki sta Real povedla ne samo do zmage, temveč do 6.002 zadetkov v tekmovanju. 

Po tekmi je trener Reala Zinedine Zidane priznal, da je bila tekma proti Betisu neverjetna: “Bilo je noro, a to mi je všeč. Nadzorovali so obračun v zadnjih minutah, a sam se ne osredotočam na tri zadetke, ki smo jih prejeli, temveč na pet, ki smo jih dosegli. V drugem polčasu smo dobro stali v obrambi in s kvaliteto, ki jo premoremo, je vsakemu nasprotniku težko. To pomeni, da imamo karakter.”