"Vsi v Messijevi senci, Neymar naj zamenja šport"

La liga 21. Feb 201813:49 > 14:03
Elsa, Getty Images Sport

Legendarni Thierry Henry je za špansko Marco spregovoril o trenutnih razmerah v nogometu, ena izmed tem pa je bil tudi odhod Neymarja iz Barcelone v PSG.

Neymar je zapustil vrste katalonskega velikana in to za rekordnih 222 milijonov evrov ter prestopil k PSG-ju. Številni so to potezo Brazilca razumeli kot željo po tem, da se znebi sence Lionela Messija.

Vseeno pa nekdanji napadalec Francije, Arsenala in Barcelone Thierry Henry meni, da nečesa takega ne moreš storiti, če zamenjaš klub ter da je nizkorasli Argentinec trenutno pač tako dominanten, da je še zmeraj nad vsemi.

Ne vem čisto točno, ali je Neymar Barco zapustil zato, da bi šel iz Messijeve sence, ali ne. Dejstvo je, da so vsi igralci v Messijevi senci, če pa se želi znebiti tega statusa, potem pa naj raje zamenja šport,” je bil Henry neposreden.

Messi ima letos naslednji učinek – na 38 tekmah je dosegel 28 zadetkov in zbral še 15 asistenc. Na drugi strani je Neymar za PSG odigral 29 tekem, pa dosegel prav toliko golov, podelil 17 asistenc.