Carrasco in Gaitan na Kitajsko za 50 milijonov!

La liga 26. Feb 201818:29 > 18:36
Twitter

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid, za katerega uspešno brani slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, je na Kitajsko prodal Belgijca Yannicka Carrasca in Argentinca Nica Gaitana. Oba sta se pridružila Dalian Yifangu, kitajskemu prvoligašu.

Atletico Madrid je danes s kitajskim prvoligašem Dalian Yifangom dosegel dogovor o prodaji Yannicka Carrasca in Nica Gaitana. Za oba skupaj pa naj bi colchonerosi prejeli slabih 50 milijonov evrov.

Argentinec Nico Gaitan je v rdeče-belem dresu igral dokaj stransko vlogo, letos je zbral vsega šest nastopov, pred tem pa je prišel iz Benfice. Sedaj pa odhaja na Kitajsko za približno 18 milijonov,

Veliko večje presenečenje pa je prodaja obetavnega Belgijca, ki šteje komaj 24 let. Njegov prestop pa je bil vreden okoli 30 milijonov evrov. Res, da v letošnji sezoni ni igral veliko je pa zato bil eden izmed nogometašev za prihodnost. Leta 2015 so ga namreč pripeljali iz Monaca od takrat pa je na 124 tekmah dosegel 23 zadetkov. Enega tudi v finalu lige prvakov leta 2016.

Atletico Madrid je že v poletnem prestopnem roku v svoje vrste za približno 100 milijonov pripeljal Vitola in Diega Costo, vendar odhod Carrasca predvsem v obdobju, ko se madridčani borijo za državni naslov in v ligi evropa je malce nepričakovan.