"Občuti se odhod Ronalda, a Perez ostaja miren!"

La liga 18. Okt 201811:55 > 11:57
Manuel Queimadelos Alonso, Getty Images Sport

Brazilski trener Vanderlei Luxemburgo pravi, da je odhod Cristiana Ronalda iz Reala glavni razlog za slabe igre madridskega kluba na začetku sezone.

Kraljevi klub je trenutno četrti na tabeli Primere Division z dvema točkama manj od vodilne Seville, za nameček pa ni uspel doseči zadetka na zadnjih štirih tekmah, od tega je Real tri izgubil. 

“Njegov odhod je veliko spremenil, Cristiano Ronaldo je eden tistih, ki delajo razliko. Delal sem v Realu in vem, kako poseben igralec skrbi ostala moštva, tudi tista največja. Real Madrid zdaj nima igralca, ob katerem bi se nasprotnik počutil slabo in poraženega. Veste, tak občutek so imeli, ko je igral Ronaldo,” je dejal Vanderlei Luxemburgo, ki je madridski klub vodil 11 mesecev in bil odpuščen decembra leta 2005.  

Madridčani so pred sezono zamenjali tudi trenerja, potem ko je Zinedina Zidana zamenjal Julen Lopetegui.

“Pritisk je vedno intenziven, saj govorimo o največjem klubu na svetu. Če rezultati ne bodo prišli, bo ta pritisk na Lopeteguiju še večji, a predsednik Florentino Perez je pameten človek, verjamem, da je že pred sezono vedel, da bo to težko leto. Zato mislim, da je miren in da čaka na pravi trenutek, da investira v Real in ga spremeni v prvaka,” je zaključil Brazilec.