Iznajdljivi Ceballos v izdihljajih tekme rešitelj Reala

La liga 13. Jan 201922:43 > 22:44
Jonathan Daniel, Getty Images Sport

Nogometaši madridskega Reala so v Sevilli na tekmi 19. kroga La Lige z 2:1 premagali Real Betis.

Krvnik Betisa, ki je odigral odlično tekmo, je bil nekdanji član tega kluba iz Seville Dani Ceballos. Mladi vezist je odločilni gol dosegel v 88. minuti, ko je iznajdljivo izvedel prosti strel in z okrog 20 metor ugnal slabo postavljenega domačega vratarja.

Prvi gol na tekmi je sicer v 13. minuti dosegel Luka Modrić, gostitelji pa so prek SergiaCanalesa izenačili v 67. Canales je bil na robu prepovedanega položaja, sodnik pa je zadetek priznal tudi po posvetu s sodniki v nadzorni sobi za VAR.

Ob naštetih zadetkih veliko priložnosti ni bilo. Najbljižje golu je sicer bil še igralec Betisa Andres Guardado, ki je sredi drugega polčasa meril previsoko.

Real je tako znova odigral neprepričljivo tekmo, zato lahko mirne duše zapišemo, da je imela ekipa Santiaga Solarija tokrat veliko sreče, da je prišla do vseh treh točk na neugodnem gostovanju.

Kraljevi klub se je z zmago na tretjem mestu točkovno izenačil s Sevillo. Oba kluba imata po 33 točk, za vodilno Barco pa zaostajata za deset. Betis s 26 točkami najdemo na sedmem mestu.