"Žal mi je tistih, ki so Benza odkrili prejšnji teden"

La liga 1. Feb 20196:07 > 6:24
David Ramos, Getty Images Sport

Trener Reala Santiago Solari je pohvalil svojega napadalca Karima Benzemaja, obenem pa izstrelil tudi "strupeno puščico" v smer kritikov francoskega napadalca.

Madridčani so v četrtek Girono odpravili s 3:1 na povratnem četrtfinalnem obračunu kraljevega pokala, eden najzaslužnejših za napredovanje je bil Karim Benzema z dvema zadetkoma. Francoz je na zadnjih treh obračunih za Real dosegel pet zadetkov in tako utišal vse tiste, ki so dvomili v njegove kvalitete.

Žal mi je tistih, ki so Benzemaja odkrili prejšnji teden. Toda še naprej imajo čas, da uživajo v njegovih predstavah, resnica, on je v sijajni formi. Je neverjetno talentiran in podrejen igri ekipe,” je bil po napredovanju med najboljše štiri ekipe španskega pokala zadovoljen Santiago Solari.

Trener galaktikov je govoril tudi o morebitnem nasprotniku v polfinalu (Barcelona, Valencia, Real Betis), kot tudi o poškodovanih igralcih v svoji ekipi. “Vse bo kmalu jasno. Normalno je, ko imaš željo, da osvojiš vse, da se pripraviš, da igraš na vseh frontah. Potrebujete vse igralce, kar se tudi dogaja. Tisti, ki se vračajo po poškodbi morajo najti ritem (Bale, Asensio), sedaj so vsi okrevali. Rad bi videl, da bi bilo več menjav v nogometu, ne pa samo tri, saj želim videti vse,” je dodal Solari.