Nameščanje tekem v Španiji, aretiran bivši član Reala

La liga 28. Maj 201911:17 > 11:24
Denis Doyle/Getty Images

Španska policija je danes sprožila obsežno racijo ter celo aretirala nekaj ljudi, ki naj bi sodelovali v nameščanju športnih tekem. Med aretiranimi je tudi nekdanji nogometaš Reala Raul Bravo.

Nekdanji član madridskega Reala med leti 2001 in 2007 Raul Bravo naj bi bil vodja celotne organizacije, ki naj bi skrbela za prirejanje izidov tekem. Bravo je bil letos sicer šef zdravniške službe Huesce. Aretiran je bil tudi predsednik kluba Agustin Lasaosa.

Med osebami, ki naj bi bili prav tako aretirani so tudi Borja Fernandez, ki je nedavno končal nogometno pot v vrstah Valladolida, Carlos Aranda in Inigo Lopez.

Španska policija aretirane sumi, da naj bi bili odgovorni za prirejanje izidov nogometnih tekem v sezonah 2016/17 in 2017/18 v primeri in segundi division.

“S tem se ukvarjamo že dlje kot eno leto, ne morem ničesar povedati, ker mora biti vse v tajnosti zaradi policije, ki opravlja svoje delo. Težko je, ker je govora o določenih klubih, vendar najpomembneje je, da se odstrani korupcija iz nogometa”, je dejal prvi človek La Lige Javier Tebas.