Celades: Valencia je velik izziv, ki pa se ga ne bojim

La liga 12. Sep 201919:24 > 19:39
Sergio Camacho/Getty Images

Nekdanji nogometaš Barcelone in Real Madrida Albert Celades je novi trener Valencie, s katero je podpisal pogodbo do junija 2021.

Valencia bo vedno velikan, ne glede na situacijo v klubu. Vse bom dal od sebe, da izpolnim pričakovanja, ki so v takšnem klubu vedno najvišja. Naš cilj moramo biti zmage, samo zmage. Ne bojim se Valencie, ne bojim se tega izziva. Res je, da nimam veliko trenerskih izkušenj, a sem že celo življenje član velikih slačilnic. V slačilnici moraš pokazati znanje, s katerim si prislužiš spoštovanje. Vem, da so bili igralci s prejšnjim trenerjem v odličnih odnosih, a zaradi tega ne pričakujem kakšnih težav. Vsi imamo enake želje,” je ob predstavitvi povedal Celades.

Nekdanji vezist dveh največjih španskih klubov in tudi nekdanji član španske reprezentance bo prvič v karieri vodil klub v članski ligi. Do danes je izkušnje nabiral tudi kot pomočnik. V tej vlogi je deloval pri španski reprezentanci in v madridskem Realu. Bil je tudi selektor španskih selekcij do 16, 17 in 21 let.