Valverde odhaja, Xavi prihaja?

La liga 10. Jan 202021:05 > 21:08
Alex Grimm, Getty Images Sport

Barcelona je bila v polfinalu španskega Superpokala, ki se igra v Savdski Arabiji poražena. S 3:2 jih je premagal Atletico Madrid. Po tekmi so se takoj pojavile govorice, da bo s trenerskega mesta odšel Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde je po tekmi dejal, da je povsem normalno, da se govori o njegovi možni razrešitvi. Nekateri mediji so na klopi Kataloncev že videli Ronalda Koemana. Španska Marca pa je medtem postregla z informacijo, da naj bi uprava kluba za trenerja želela Xavija Hernandeza

Izvršni direktor Oscar Grau in sekretar Eric Abidal sta po porazu v Doho, kjer kot trener Al Sada dela Xavi Hernandez. Želja obeh pa je bila seveda, da bi nekdanji nogometaš takoj prevzel ekipo. Iz kluba so sicer sporočili da Valverdeja (še) ne bodo zamenjali. To je potrdil tudi predsednik Josep Maria Bartomeu

Če bi Xavi zavrnil ponudbo Barcelone bi Valverde ostal trener vse dokler ne najdejo zamenjave. 

Xavi je otrok Barcelone. Za klub je igral od leta 1999 do 2015, ko je nato prestopi v Al Sadd za katerega je igral do lani, ko se je nato nogometno upokojil ter postal trener ekipe. Kot nogometaš katalonskega velikana je osemkrat osvojil naslov španskega prvaka, trikrat Španski kraljevi pokal in štirikrat Ligo prvakov. 

Njegova trenerska kariera pri Al Saddu pa je trenutno takšna da je klub s sedmimi zmagami ter štirimi porazi na tretjem mestu prvenstvene lestvice.