Zamenjava za Suareza? Barca vse stavi na eno ime

La liga 25. Jan 202016:35 > 16:39
Alex Caparros/Getty Images

Barcelona želi v zaključku januarskega prestopnega roka ekspresno najti adekvatno zamenjavo za poškodovanega Luisa Suareza.

Mundo Deportivo piše, da sta v kombinacijah ostala samo še Rodrigo Moreno iz Valencie in Pierre-Emerick Aubameyang iz Arsenala. Zdi se, da se bodo topničarji v trenutnem položaju, ko so na lestvici Premier lige daleč od vrha, težko odrekli prvemu zvezdniku, zato je kot na dlani, da bi se Barcelona za prestop nekoliko lažje dogovorila z Valencio. Zdi se, da bodo Katalonci v zadnjih dneh januarskega prestopnega roka vse stavili na Morena, a to še zdaleč ni garancija za uspeh.

Za nekaj dodatnega optimizma skrbi Jorge Mendes, ki bo poizkušal izvesti prestop, saj je v odličnih odnosih z lastnikom Valencie Petrom Limom. Portugalski superagent, ki med drugim skrbi tudi za kariero Cristiana Ronalda, je menda Barci že sporočil osnovne zahteve netopirjev.

Valencia za Morena želi okoli 60 milijonov evrov, medtem ko so pri Barci bolj naklonjeni posoji z možnostjo odkupa ob koncu sezone, saj trenutno nimajo dovolj finančnih resursov, da bi lahko izpeljali prestop. A zdi se, da je to misija nemogoče, saj na Mestalli ne želijo niti slišati za posojo. Po drugi strani se pri Valencii dobro zavedajo, da se Morenu pogodba izteče poleti leta 2022 in je torej idealni trenutek za prodajo.

Netopirji istočasno tudi iščejo primerno zamenjavo ob morebitnem odhodu. Domnevno se z dortmundsko Borussio pogovarjajo o nekdanjem igralcu Pacu Alcacerju, ki ni zadovoljen s svojo minutažo in se želi vrniti v Španijo.

Valencia v vsakem primeru potrebuje kvalitetnega napadalca. V La ligi trenutno zaseda sedmo mesto, na prvi stopnički izločilnih bojev v Ligi prvakov pa jo čaka Atalanta Josipa Iličića. A zaradi poškodbe Suareza golgeterja potrebuje tudi Barca. Obeta se nam zanimiv zaključek prestopnega roka …