Simeone si je oddahnil, Diego Costa bo pripravljen

La liga 5. Feb 202013:48 > 14:20
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Napadalec madridskega Atletica Diego Costa se je vrnil na treninge. Pričakovati je, da bo v celoti nared za tekme v Ligi prvakov.

Klubu za katerega igra Jan Oblak trenutno v prvenstvu ne cvetijo rožice. Prejšnji teden so nepričakovano izpadli iz Španskega kraljevega pokala proti tretjeligašu, v prvenstvu pa že na treh tekmah zapored ne poznajo zmage in so trenutno na 6. mestu lestvice. 

Problem za Diega Simeoneja je bil tudi v tem, da na zadnjih tekmah ni mogel računati na nobenega izmed klasičnih napadalcev v ekipi. Poleg poškodovanega Coste, je poškodbo utrpel tudi Alvaro Morata. Med poškodovanimi pa se je znašel tudi mladi Joao Felix

Na zadnjih petih tekmah so nogometaši dosegli zgolj en zadetek. Proti tretjeligašu Cultural Leonesi v pokalu, ko so sicer izgubili z 1:2. Ekipa pod nujno potrebuje zadetke in zato je vse v klubu razveselila novica, da se je Diego Costa vnovič pridružil ekipi na treningu. 

Izjemni napadalec samozavestno napoveduje, da bo pripravljen za tekmo v Ligi prvakov, ko na stadionu Wanda Metropolitano 18. februarja gostuje Evropski prvak Liverpool. Povratna tekma bo 11. marca v Angliji.

Lahko pa da bo Costa za Atletico nastopil že v soboto, ko “Colchonerosi” doma pričakujejo Granado. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na programih Sportkluba.