Reinier v Realu – del vizije za prihodnost

La liga 18. Feb 202017:57 > 18:01
Wagner Meier/Getty Images

Madridski Real je v svoje vrste pripeljal mladega Brazilca Reinierja, prvi človek galaktikov Florentino Perez pa je ob tem dejal, da je kraljevi klub odločen v nameri, da angažira najbolj talentirane nogometaše iz celega sveta.

18-letni Reinier Jesus Carvalho v Madrid prihaja iz brazilskega Flamenga, govori se o odškodnini 30 milijonov evrov. Reinier je tretji Brazilec na Santiago Bernabeu, po tem ko sta pred njim tja prispela Vinicius in Rodrigo.

Tako kot oba omenjena, bo tudi Reinier najprej zaigral za Castillo, rezervno ekipo Reala, z željo, da bo naslednjo sezono napredoval v prvo ekipo kraljevega kluba.

Obsedeni smo z iskanjem mladih talentov po celemu svetu, ki bi lahko psotali veliki zvezdniki. Zdaj dobrodošlico izrekamo nogometašu, ki je dopolnil 18 let, a je že osvojil Copo Libertadores s Flamengom, enim od najboljših klubov na svetu”, je dejal Perez.

Reinier, ki je na predstavitvi tudi zajokal, je poudaril, da želi biti del zgodovine RealaTo je izjemno srečen dan zame, saj so se mi izpolnile otroške sanje. Želim biti del zgddovine tega velikega kluba”, je poudaril Reinier.

Stadion belega baleta se trenutno prenavlja, stroški prenavljanja pa naj bi znašali okoli 535 milijonov evrov. Perez je poudaril, da je vizija Reala za prihodnost vezana tako na igrišče, kot tudi izven njega.

Stadion se renovira z neverjetno hitrostjo, prav zaradi vizije za prihodnost. Na tem stadionu je igralo mnogo igralcev, ki so pravzaprav definirali ero Real Madrida. Želimo si imeti najboljši stadion 21. stoletja, prav tako pa se počutimo dolžni razvijati talente za prihodnost. Ni lahko najti talente, ki bi postali legende Reala”, je zaključil Perez.