Ikona Athletica preložila upokojitev

La liga 14. Apr 202020:16 > 20:27
getty images/david ramos

Aritz Aduriz, eden izmed najboljših nogometašev v zgodovini Athletica iz Bilbaa, je nameraval po tej sezoni končati kariero, a se to kot kaže ne bo zgodilo.

Kaj je razlog za to odločitev? Lov za lovoriko v kraljevem pokalu. Finale, v katerem bi se morala 18. aprila srečati večna tekmeca Athletic Bilbao in Real Sociedad, je zaradi pandemije koronavirusa preložen, vodstvo Athletica pa je Adurizu ponudilo podaljšanje pogodbe.

39-letni Aduriz je za Athletic odigral kar 407 tekem in dosegel sijajni 172 golov, a se s klubom še ni razveselil lovorike. Kljub zavidiljivim letom je v tej sezoni še vedno izredno nevaren, najbolj pa je navdušil v uvodnem krogu, ko se je izkazal z izjemnimi škarjicami, s katerimi je potopil Barcelono.

Napadalec je za Bilbao najprej igral med letoma 2006 in 2008, na San Mames pa se vrnil leta 2012. V zadnjih osmih letih si je v Bilbau priigral kultni status.

Če me vodstvo kluba želi, sem pripravljen počakati, kolikor bo pač treba. Že avgusta sem se odločil, da bo to moja zadnja sezona. Sploh ni nobenih težav, saj nimam načrtov za naprej. Novega kluba mi ni treba iskati. Položaj je dokaj preprost. Prav neverjeten občutek je, ko pomislim, da imamo priložnost za prvo pokalno lovoriko po letu 1984. Seveda je zdaj na prvem mestu zdravje,” je poudaril Aduriz, ki je zbral tudi 13 tekem v dresu španske izbrane vrste. Prvič si je dres Španije nadel šele pri 29 letih.

Athletic Bilbao na lovoriko čaka že vse od sezone 1983/84, ko je baskovski velikan osvojil tako La Ligo kot kraljevi pokal.