"Naredil več kot Messi, moral bi osvojiti Zlato žogo"

La liga 16. Apr 202020:43 > 20:47
Mike Hewitt/Getty Images

Jack Collins, Sam Tighe, Dean Jones, novinarji portala Bleacher report so soglasno sklenili, da se je Andresu Iniesti, ko leta 2010 ni osvojil Zlate žoge napravila velika krivica.

Mike Hewitt, Getty Images Sport

Poleg lovorik z Barcelono je španski nogometaš sredine igrišča tistega leta postal svetovni prvak s Španijo. Dosegel je tudi edini in odločujoči zadetek v podaljšku na finalni tekmi proti Nizozemski (1:0). Vseeno je nagrado osvojil njegov klubski soigralec Leo Messi.

“Leta 2010 bi moral dobiti to nagrado. Osvojil je vse, kar je osvojil Messi in poleg tega dosegel zadetek v finalu svetovnega prvenstva na katerem je Španija osvojila naslov,” so povedali omenjeni novinarji v podcastu z naslovom “B/R Football Ranks”

Tu se pohvale na račun odličnega organizatorja igre niso ustavile. 

“On ni bil najboljši nogometaš zgolj eno leto. Tehnično gledano je bil najboljši pet, šest let. Bilo ga je res čudovito gledati. Bil je zelo kreativen. Tudi o Xaviju lahko rečeš marsikaj toda ne takšnih stvari kot pri njemu. Iniesta je dosegel zadetek v finalu svetovnega prvenstva in v polfinalu Lige prvakov tisti slavni gol proti Chelseaju. V finalu so nato premagali Manchester United in takrat je Wayne Rooney dejal, da je Iniesta najboljši nogometaš na svetu. Moral bi osvojiti to nagrado.”

https://twitter.com/FlFAWC2018/status/1250460170179809293

Si je Andres Iniesta zaslužil Zlato žogo?