"Ko me je klical Real, sem sedel na WC školjki"

La liga 2. Maj 202019:29 > 19:40
Stu Forster/Getty Images

Roy Keane spada v tisto skupino nogometašev, ki je vedno povedal tisto, kar mu je v omenjenem trenutku ležalo na duši. Legendarni vezist Manchester Uniteda tudi danes ni nič drugačen.

Roy Keane je bil leta 2005 blizu prestopa v madridski Real, potem ko se je zapletel v spor z Alexom Fergusonom. Zakaj je vseeno ostal na Old Traffordu, je nekdanji vezist Manchester Uniteda razkril v svoji drugi avtobiografiji Pundit Arena.

Real mi je ponudil pogodbo za leto in pol. Moj menedžer Michael Kennedy je odšel v Madrid na pogovre in rekel, da me bo klical direktor kluba Emilo Butragueno. Kakšen igralec je to bil … Zato sem mobitel vsepovsod nosil s seboj,” je pripoved začel Keane: “Zgodilo se je, da me je Butragueno klical, ko sem sedel na školjki in opravljal veliko potrebo. Rekel mi je, da me želi v ekipi in da mora samo še upravni odbor potrditi prestop. To je bil za mene velik izziv, najatraktivnejši, toda odločil sem se zavrniti ponudbo.”

Nisem želel oditi v Španijo. Bal sem se nepoznanega. Moral bi začeti znova, priti v slačilnico in začeti od ničle. S 34 leti nisem bil razpoložen za kaj takšnega. Ob tem je bila za menoj naporna kariera in že takrat sem imel nekatere fizične težave,” je Keane pojasnil, zakaj se je odločil zavrniti poziv Reala.

Keane je leto dni kasneje vseeno zamenjal klubske barve, vendar ostal na Otoku, saj se je odločil za odhod v Celtic, kjer je nato tudi sklenil kariero.